γιουροβίζιον (η) 1. εκδήλωση που δεν έχει σημασία, ασήμαντη, «με δεδομένο ότι η τέχνη δεν είναι αθλητισμός για να μετρηθεί, όλοι οι καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί και τα καλλιτεχνικά βραβεία μού φαίνονται γιουροβίζιον», 2. εκδήλωση η οποία αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα δυσανάλογη του περιεχομένου της, «δεν θέλω να κάνω πάρτι με την Ελένη γιατί είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξει γιουροβίζιον».

Δεν έχει καμία σημασία

Η σημασία που έχει για την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό το ελληνικό τραγούδι της Γιουροβίζιον είναι αντίστοιχη της σημασίας που έχει για την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό η ελληνική συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ. Καμία. Κανένας δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα για καμία χώρα με βάση ένα τραγούδι σε έναν διαγωνισμό. Πόσω μάλλον έναν διαγωνισμό που εσκεμμένα (και ευφυώς) ισορροπεί μεταξύ σοβαρότητας και παρωδίας. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σημασία, από εθνικής απόψεως, αν το τραγούδι που τραγουδάει η καλλιτέχνις Σάττι είναι καλό, κακό, αριστουργηματικό ή φρικαλέο. Αυτό που έχει σημασία και σίγουρα λέει πολλά για τη χώρα είναι το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται ένας διαγωνισμός, που και ο ίδιος δεν παίρνει ιδιαιτέρως στα σοβαρά τον εαυτό του. Για να το πω με μεγαλύτερη σαφήνεια, η σοβαρότητα μιας χώρας είναι αντιστρόφως ανάλογη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τον πολύ διασκεδαστικό, κυρίως εξαιτίας της αυτοσαρκαστικής του διάθεσης, διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Φωνητικά

Με δεδομένα όλα αυτά, δεν μπορώ από την άλλη να μην πω πως είναι άδικο να μην συμμετέχει στην ελληνική αποστολή ο Γιώργος ο Ταμπάκης, ο οποίος μπορεί να κάνει τα ίδια φωνητικά που κάνει και η κυρία Σάττι χωρίς την επεξεργασία από υπολογιστές.

Σε δικό τους μικρόκοσμο όπως πάντα

Νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί οι σύντροφοι του ΚΚΕ επιμένουν για το μεγάλο ποσοστό ιερόδουλων στις τάξεις των φοιτητριών της αλλοδαπής: Οι φουκαράδες είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα που παίρνουν τοις μετρητοίς τις περιγραφές των σάιτ τα οποία χρησιμοποιούν οι εργάτριες του έρωτα για να διαφημιστούν. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν αποκλείεται να μη φωνάζουν υδραυλικό σπίτι τους φοβούμενοι μην καταλήξουν να συμμετέχουν σε όργιο.

Μετατροπές

Το ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν θα υπερψηφίσουν ούτε την αναθεώρηση του άρθρου 16 προκαλεί την ίδια έκπληξη που φαντάζομαι ότι κάποτε θα προκάλεσε το outing του Ελτον του Τζον. Ολοι έχουμε καταλάβει ότι το μόνο προοδευτικό στο ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική του μετατροπή σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ.