Mε δεδομένη την προτεραιότητα της κυβέρνησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν σε κινητοποιήσεις, από την έναρξη των οποίων είχε διαμηνυθεί η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διάλογο με ανοιχτούς δρόμους.

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Και γι'αυτό θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη του εβδομαδιαία ανάρτηση, δύο εικοσιτετράωρα πριν το τετ α τετ με την 15μελή επιτροπή που θα εκπροσωπήσει του αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αυριανές συνομιλίες των δύο πλευρών θα διεξαχθούν υπό την προϋπόθεση των ανοιχτών δρόμων από τη μία αλλά και της επισήμανσης από την άλλη ότι οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι ανεξάντλητες. Η κυβέρνηση είναι σαφής ως προς την ανάγκη σεβασμού της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας, παράλληλα με τη δίκαιη κατανομή της οικονομικής ανάπτυξης.

Σε κάθε περίτπωση, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα όπως το έπραξε και τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αναμένεται να επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνάντησή του με τους αγρότες. Εκτός από τα άμεσα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα περιλαμβάνει επίσης και μεσομακροπρόθεσμες λύσεις, όπως προϊδέασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στην Realnews της Κυριακής και αφορούν τροποποιήσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ώστε η πράσινη μετάβαση να είναι πιο ήπια για τον αγροτικό κόσμο. Στο σχεδιασμό εξετάζονται επίσης, πρόσθετα εργαλεία καταπολέμησης των παράνομων ελληνοποιήσεων, καθώς και η επιτάχυνση σημαντικών έργων υποδομής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των αγροτών.