Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την κρίσιμη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων. Από την εξέλιξη του διαλόγου θα κριθεί άλλωστε το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και μπλόκων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:00 με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι εκ μέρους της κυβέρνησης στις αυριανές συνομιλίες με τους αγρότες θα είναι επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί Λευτέρης Αυγενάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θάνος Πετραλιάς, Χρήστος Τριαντόπουλος και από το Μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος, Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Παύλος Μαρινάκης και ο κ. Λυκουρέντζος από τον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν 15 αγρότες. Η αντιπροσωπεία τους θα αποτελείται από 6 αγρότες από τη Μακεδονία, 6 από τη Θεσσαλία, 2 από τη Στερεά Ελλάδα και 1 από την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Σωκράτη Αλειφτήρα (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Διαμαντή Διαμαντόπουλο (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Κωνσταντίνο Καναβίδη (Έβρος), Σάββα Κεφαλά (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς), Νίκο Κούτρα, Χρήστο Λυγδή (Φθιώτιδα), Ρίζο Μαρούδα (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Γιάννη Παναγή (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Χρήστο Πάντζιο (Αλμυρός), Ευάγγελο Παπαγιαννούλη (Κιλελέρ), Γιάννη Σδράλη (Τρίκαλα), Γιώργο Σιδηρόπουλο (Πέλλα), Κώστα Τζέλλα (Καρδίτσα), Χρήστο Τσιπέλη (Ορμύλια Χαλκιδικής), Κώστα Χατζηπαραδείση (Λαγκαδάς).