Το τερμάτισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος όπου κυριάρχησε μια αντιμητσοτακική ρητορική ανάλογη με αυτή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η αναζήτηση επιχειρημάτων κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» ειπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιώνοντας πως στον δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στόχος είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ και το κόμμα που κατέγραψε ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε και το καινοφανές επιχείρημα περί παντοδυναμίας του συστήματος Μητσοτάκη που όπως είπε είναι πιο επικίνδυνο από την ακυβερνησία, επιβεβαιώνοντας ότι μπροστά στην εμμονή στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, αδιαφορεί για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, όπως και για το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες.

Βέβαια, ο ίδιος το έχει ξεκαθαρίσει από την επομένη των εκλογών, μετά τους πανηγυρισμούς δηλαδή που έγιναν και που αν κανείς δεν γνώριζε το αποτέλεσμα θα νόμιζε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ ο ίδιος δεν θα δεχθεί να μετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε νέα εκλογική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη πατάει στα βήματα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αντιδεξιά ρητορική και τον μπαμπούλα μιας ισχυρής κυβέρνησης.

Έτσι την ώρα που δεν διαθέτει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει διατεθειμένος να υιοθετήσει προτάσεις μελών του πολιτικού συμβουλίου, όπως αυτή του Πέτρου Ευθυμίου σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη με την Κουμουνδούρου.

Η θέση του περί παντοδυναμίας Μητσοτάκη και περί ακυβερνησίας δείχνει τις προθέσεις του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και τα βήματα που θα ακολουθήσει και που είναι αυτά του Αλέξη Τσίπρα. Ίδιες αναφορές, ίδια φρασεολογία και ίδια λογική έναντι των πολιτών αλλά και της χώρας.

Πάντως τα όσα είπε προς τα στελέχη του περί αλαζονείας δείχνουν και την κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη όπου η αύξηση των ποσοστών στο 11,4% έχει οδηγήσει πολλούς να συμπεριφέρονται λες και στις επόμενες εκλογές ετοιμάζονται να αναλάβουν… υπουργεία.