Εντονη δυσαρέσκεια μαθαίνουμε ότι εκφράζει η παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι προεδρικοί που στήριξαν επί χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα και οι οποίοι αισθάνονται άσχημα που τους άδειασε το κόμμα και δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν τις θέσεις τους στα ΜΜΕ. Ετσι η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Νάσος Ηλιόπουλος και πολλά ακόμα στελέχη αισθάνονται παραγκωνισμένοι καθώς με τρόπο έμμεσο αλλά ξεκάθαρο του επιρρίπτουν ευθύνες για την ήττα της προηγούμενης Κυριακής! Παράλληλα, σφοδρά παράπονα υπάρχουν και από τα μετριοπαθή στελέχη, όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Γιάννης Δραγασάκης, τους οποίους ο Τσίπρας απέκλεισε από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να περιμένουν να μιλήσουν και να εκραγούν το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, η απουσία σοβαρού αφηγήματος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την εικόνα του μπάχαλου που εκπέμπει το κόμμα, οδηγούν τους ψηφοφόρους τους να μετακινούνται μαζικά προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, διαφαίνεται μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν απογοητευθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και επειδή δεν βλέπουν πιθανότητα ανατροπής έχουν αποφασίσει να μην πάνε τελικά να ψηφίσουν.

ΠΑΝΤΩΣ, σε γενικές γραμμές, και κυρίως μετά τις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις που αρχίζουν σιγά-σιγά να διαρρέουν, ζορίζουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αλλαγές πλέον είναι επιβεβλημένες, όχι μόνο στις ιδέες αλλά και στα πρόσωπα που περνούν τη γραμμή του κόμματος προς τα έξω.

ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ υπάρχουν για το ότι μόνο από τα χέρια της Τσαπανίδου θα «φεύγουν», προς τα μέσα ενημέρωσης, τα σκονάκια με τα ονόματα των στελεχών που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αυτό έχει εκνευρίσει πολλά στελέχη, έχει εκνευρίσει όμως και τους ψηφοφόρους του κόμματος. Συμπερασματικά, ας κρατήσουμε ότι η γενική εικόνα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εικόνα διάλυσης και μπάχαλου. Δύσκολο να αντέξει στα ίδια ποσοστά. Θα πέσει κάτω από 20%, εκτιμούν οι δημοσκόποι. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους...

Η απειλή του Τσίπρα προς την Πόπη που την έκανε να αλλάξει απόφαση 

Δεν είναι τόσο απλή η ιστορία με την Πόπη Τσαπανίδου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εσωκομματικά πυρά και επειδή κατά γενική ομολογία δεν τα πήγε καλά, τη στοχοποιούν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ολα αυτά την έχουν απογοητεύσει και βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει πιο κάτω, δεν θέλει να καεί περισσότερο. Μαθαίνουμε πάντως ότι το θέμα της παραίτησής της ήταν υπαρκτό και σε συζήτηση που έκανε με τον πρόεδρο του ανακοίνωσε ότι θέλει να παραιτηθεί. Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι εάν παραιτείτο θα άλλαζε τη θέση της στο Επικρατείας και δεν θα εκλεγόταν βουλευτής. Μόλις άκουσε αυτό η Τσαπανίδου της κόπηκε ο… βήχας και τελικά έμεινε. Δεν θα έχανε έτσι εύκολα τη βουλευτική αποζημίωση και όλα τα προνόμια των εθνοπατέρων. 

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ανακύκλωση υπουργών 

Μαθαίνω ότι αποφασισμένος να κάνει μεγάλες αλλαγές στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα αξιοποιήσει πολλούς βουλευτές που δεν αξιοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία και θα υπουργοποιήσει αρκετές γυναίκες. Ο αρχηγός της ΝΔ έχει αποφασίσει για τα βασικά υπουργεία της επόμενης κυβέρνησής του. Οι αλλαγές θα είναι σημαντικές και δεν θα πρόκειται για ανακύκλωση των σημερινών υπουργών. Κρατήστε το αυτό και θα μας θυμηθείτε…