καστανίδης (ο) 1. αυτός που απορρίπτεται, «είναι τόσο καστανίδης που έχει κάνει πρόταση γάμου σε 8 γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση και όλες αρνήθηκαν», 2. αυτός που δεν παίρνει καθόλου καλά την απόρριψη, «όταν η Σοφία χώρισε τον Μηνά, εκείνος, ως κλασικός καστανίδης, άρχισε να μιλάει γι’ αυτή με τα χειρότερα λόγια στους κοινούς τους φίλους», 3. βετεράνος που αρνείται να δεχτεί ότι ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί, «αν ακόμα και ο καλύτερος ποδοφαιριστής πρέπει να μην είναι καστανίδης και να καταλαβαίνει πότε ήρθε η ώρα να κάτσει στον πάγκο, φαντάσου εσύ που πάντα ήσουν μέτριος».

Το πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση του συντρόφου Χάρη Καστανίδη και στην επιλογή του συντρόφου Νίκου Ανδρουλάκη να είναι εκείνος που θα μείνει έξω από τη (διάρκειας κάτι περισσότερο της μίας ώρας) Βουλή δεν είναι η ίδια η επιλογή. Δεν είναι ούτε η, ως συνήθως βερμπαλιστική, δυσανάλογη του πολιτικού μεγέθους του αντίδραση του συντρόφου Καστανίδη. Είναι το ότι οι μόνοι, πλην του ίδιου του παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που έδειξαν να ενοχλούνται είναι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μόνο επίσημη ανακοίνωση δεν έβγαλαν για να στηρίξουν τον βετεράνο βουλευτή εκ Θεσσαλονίκης. Βέβαια, αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, η αντίδρασή τους στην πραγματικότητα δεν είναι άξια απορίας. Στο κάτω κάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που στην πραγματικότητα εκφράζει το παλιό παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και λογικό είναι να αντιλαμβάνεται την απουσία κάποιου με το μέγεθος του συντρόφου Καστανίδη, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στα πασοκικά έδρανα από το 1981, ως δικιά του απώλεια.

Σύντομα με τσιπάκι

Ακούγοντας τον (διαγωνιζόμενο στον μεγάλο διαγωνισμό αστείας δικαιολογίας στον οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) σύντροφο Δημήτρη Βίτσα να ξεστομίζει ότι για τη συντριβή του κόμματος πιθανόν να φταίει και ο εγκλεισμός λόγω Covid, βεβαιώθηκα ότι απέχουμε μόνο λίγες ημέρες από το «φταίει το τσιπάκι στα εμβόλια».

Μάλλον είναι ξεχασιάρηδες οι σύντροφοι

Επανέρχομαι στο θέμα Καστανίδη για να πω ότι ο διαμαρτυρόμενος σύντροφος στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι η επιλογή του συντρόφου Χρηστίδη αντί του ιδίου «έχει μεγάλη σημασία στο συμβολικό και ηθικό πεδίο για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου». Και κυρίως όσοι ξεχνούν ότι δέκα χρόνια πριν είχε εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ για τη ΔΗΜΑΡ, θα συμπλήρωνα.

Taxis και ωριμότητα

Βλέπω ότι μέσα στα «νέα πρόσωπα» του ΣΥΡΙΖΑ που «θα βγουν μπροστά» (και τα οποία είναι όλα τα παλιά, συν δυο-τρεις εντελώς αγνώστους) περιλαμβάνεται και ο σύντροφος Νάσος Ηλιόπουλος. Πιθανότατα επειδή επιτέλους, σε ηλικία 40 ετών, έμαθε πότε συμπληρώνονται και κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις και πια νιώθει πιο ώριμος από ποτέ.