κυβερνοεπίθεση (η) 1. επίθεση σε ψηφιακά συστήματα που σκοπό έχει την αποσταθεροποίηση μιας εταιρείας, ενός οργανισμού ή μιας χώρας, «προφανώς ο στόχος όποιου έκανε την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα και να ψαλιδίσει το ποσοστό της Ν.Δ.», 2. λαϊκίστικη αντιπολίτευση, «από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενο, αλλά φαίνεται ότι και το ΠΑΣΟΚ πια το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κυβερνοεπιθέσεις».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων είναι άλλη μια επιβεβαίωση πως στη Χαριλάου Τρικούπη, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεταμορφωθεί σε μια άλλη εκδοχή του. Λίγο μετά τη χθεσινή επίθεση, το πρώτο πράγμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν να επιτεθεί σε αυτόν που αμύνεται των επιθέσεων, δηλαδή στον επικεφαλής της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι δεν του καταλόγισαν τίποτα απολύτως πέρα από το ότι είναι μετακλητός που επελέγη από τον Κυριάκο τον Πιερρακάκη, γεγονός που φαίνεται να απασχολεί τους συντρόφους πολύ περισσότερο από το ποιος μπορεί να ήταν πίσω από τις επιθέσεις και το πώς αυτός θα βρεθεί. Αναπόφευκτα κανείς σκέφτεται ότι θα γίνει καμιά επίθεση σε κάνα νησί (χτυπάω ξύλο κι ας μην πιστεύω σε προλήψεις) και το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι σύντροφοι θα είναι να κατηγορήσουν τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επί των μαθητών

Μέχρι τώρα, για κάποιον που είναι αδίστακτος στην προσπάθειά του να ανέβει, λέγαμε την χιλιοειπωμένη φράση «πατάει επί πτωμάτων». Ωστόσο, χάρη στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας μπορούμε (για κάπως πιο λάιτ περιπτώσεις) να λέμε ότι «πατάει επί μαθητών».

Κάπου τα έχω ξανακούσει αυτά

Την επιθυμία του ΠΑΣΟΚ για αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 5% σε 15% αποκάλυψε ο σύντροφος Παναγιώτης Δουδωνής και τώρα το μόνο που μένει είναι να βγει κάνας Μάντζος να πει κάτι για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή έστω για οριοθέτηση της μεσαίας τάξης, σε εισοδήματα κάτω από τον βασικό μισθό.

Αλλήθωρη αλήθεια

«Στα μάτια του Τσίπρα είδα την αλήθεια», αποκάλυψε η συντρόφισσα βουλευτής Ράνια Θρασκιά, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή που φέρνει η νέα Εκλογική Επιτροπή -που συνεδρίασε για πρώτη φορά προχθές- στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: το έργο που ανέβηκε τον Μάιο ήταν φαρσοκωμωδία και τώρα μετατράπηκε σε χαμηλού επιπέδου μελό.