Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα: να προκαλέσει ιδεολογική και πολιτική σύγχυση στην αντιπολίτευση και να αναδείξει την ενιαία δογματική αντίληψη που διακατέχει (το λεγόμενο όχι απαραίτητα αδιαίρετο) δημοκρατικό μέτωπο κατά της (λεγόμενης) Δεξιάς. Είναι τέτοια η σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ που επιστρατεύουν μέχρι και ακραίες συντηρητικές φωνές ώστε να «μαλώσουν» τον πρόεδρο της Ν.Δ. γιατί συνδέει τον Ελευθέριο Βενιζέλο με την Κεντροδεξιά. Προφανώς η Αριστερά και η Κεντροαριστερά, αλλά και για ευνόητους λόγους η συντηρητική Δεξιά, ερμηνεύουν την Ιστορία κατά το δοκούν και τη σερβίρουν όπως τους βολεύει.

Εν προκειμένω, όπως τους βόλευε μέχρι πρότινος: έως ότου η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαλλαγμένη από τα φοβικά σύνδρομα και τις ενοχές που τους είχαν προσάψει οι ΠΟΠ «προοδευτικοί» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύσει τους μύθους της Μεταπολίτευσης και επαναφέρει το Κέντρο εκεί όπου ανήκει πολιτικά, ιστορικά και πολιτιστικά: στη μεγάλη αστική δημοκρατική παράταξη. Ναι, η Ν.Δ. είναι σήμερα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η γνήσια έκφραση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που διαχρονικά αντιτάχθηκε στον ολοκληρωτισμό πάσης μορφής υπηρετώντας τα λαϊκά συμφέροντα.

Ενοχλούνται γιατί ο κεντρώος Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο πλάι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κάτι άλλωστε που έπραξε ο ιδρυτής της Ν.Δ. όταν αποκατέστησε τη Δημοκρατία και κατήργησε τη βασιλεία. Εκνευρίζονται και χάνουν την ψυχραιμία τους γιατί αντιλαμβάνονται (οι μπαλωθιές από την Κρήτη ακούστηκαν από Κουμουνδούρου μέχρι Χαρ. Τρικούπη) ότι η εκμετάλλευση δεκαετιών του Κέντρου από τους διώκτες του έλαβε τέλος!