Χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Περιστέρι απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που έβαψαν γαλάζια τη δυτική Αθήνα. «Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κόμμα αυξάνει το ποσοστό και των αριθμό ψήφων του και για πρώτη φορά από το 1974 το πρώτο κόμμα έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο» είπε. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι πολίτες επιβράβευσαν την οικονομική πορεία της χώρας και γύρισαν την πλάτη στο μίσος και στον διχασμό. «Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο τεκμηριωμένος πολιτικός λόγος» πρόσθεσε. Μίλησε επίσης για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στους νέους και είπε ότι το κόμμα δεν αντιμετώπισε τη νεολαία ως «καύσιμη ύλη». 

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε πώς έχει αλλάξει η κοινωνία, αλλά επανέλαβε ότι η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν τη μάχη για τη νίκη της παράταξης. «Αυτή η νίκη θα βάλει οριστικά τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας στον οποίον μας έβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση με την απλή αναλογική. Σήμερα θα είχαμε ήδη κυβέρνηση» τόνισε και εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί υψηλό ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Μίλησε για την επενδυτική βαθμίδα και είπε ότι όταν την πάρει η Ελλάδα, οι πολίτες θα έχουν χαμηλότερα επιτόκια και θα έρθει μια εποχή ανάπτυξης. Επανέλαβε όσα έχει πει για μέσο μισθό 1500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ. «Στην επόμενη τετραετία θα τελειώσει και το τελευταίο μνημονιακό μέτρο, ο φόρος επιτηδεύματος» σημείωσε. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στους κατοίκους του Περιστερίου γίνονται έργα 100 εκατ. ευρώ και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η εποχή της αναγέννησης του ΕΣΥ. Το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, είπε, θα ενισχυθεί και θα βοηθήσει το Αττικό Νοσοκομείο να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται. «Θα σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα χειρουργεία» είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται αυτά τα φαινόμενα. Για ό,τι αφορά την παιδεία έκανε ειδική αναφορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τονίζοντας ότι θα αναβαθμιστεί. 

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, λέγοντας ότι θα συνεχιστούν όλα τα προγράμματα που στηρίζουν τις οικογένειες και κυρίως τις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. 

O κ. Μητσοτάκης είπε ότι συναισθάνεται την ευθύνη και πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχτεί την αλλαζονεία σε βάρος των αντιπάλων. Δεσμεύτηκε προς όλους ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις.

Δείτε την ομιλία του: