Στο φουλ έχει ανάψει για τα καλά η προεκλογική μηχανή της Νέας Δημοκρατίας αφού μετά την χθεσινή κατάμεστη προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι, δόθηκε ο τόνος για το πως πρέπει να γίνεται η δουλειά, όπου βρεθούν πανελλαδικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Προεκλογικός στόχος να ξεπεραστεί το ποσοστό της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου εξασφαλίζοντας τον σχηματισμό μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης. Άλλωστε όπως υπενθυμίζει συνέχεια ο πρωθυπουργός η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια.

Πένηντα στελέχη έχουν την «γαλάζια» ειδική αποστολή από την εκλογική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, να οργώσουν όλη τη χώρα και πόρτα πόρτα να πιάσουν τους ψηφοφόρους ώστε η κεντροδεξιά παράταξη να σαρώσει εκ νέου στις εκλογές.

Ο προεκλογικός σχεδιασμός της Πειραιώς είναι να πραγματοποιήσει 65 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια τους τα στελέχη του κόμματος σε 21 ημέρες θα επισκεφθούν 490 πόλεις, νησιά και χωριά σε μια πανκινητοποίηση δυνάμεων που όμοια της δεν έχει γίνει ποτέ, και όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την βαριά ήττα που υπέστη και προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Ποιες περιοχές θα σαρωθούν

Για να επιτευχθεί ο στόχος όλος ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει στο «κόκκινο» ώστε να κινητοποιήσει δυνάμεις και να βελτιώσει την εκλογική επίδοση, ειδικά σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί ολιγωρία.

Στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που η ΝΔ δέχθηκε πίεση από διάφορα μορφώματα και κομματίδια εκ δεξιών της, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα περιοδεύσει σε Θεσπρωτία, Πέλλα, Πρέβεζα και Καστοριά, ενώ θα επισκεφθεί και το Άγιο Όρος.

-Ο Μάκης Βορίδης επίσης θα κινηθεί βόρεια και θα μεταβεί σε Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία.

-Την Κρήτη έχει αναλάβει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που θα επισκεφθεί το νησί μαζί με τον Γιώργο Καραγιάννη που έχει συμβάλει ως υφυπουργός στην εκκίνηση μεγάλων έργων υποδομής.

-Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί σε Λακωνία, Καρδίτσα, Καβάλα.

-Περιοδεία υψηλού συμβολισμού θα κάνουν από κοινού Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Έβρο με τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να συμβολίζουν την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη φύλαξη των συνόρων.

-Ο Βασίλης Κικίλιας έχει αναλάβει τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου, ενώ θα περιοδεύσει και στη Κεντρική Μακεδονία.

-Ο Νίκος Παπαθανάσης ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης θα επισκεφθεί την Δυτική Μακεδονία όπου υπάρχει το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης.

-Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα επισκεφθεί την Ξάνθη καθώς το υπουργείο Εργασίας στο οποίο βρισκόταν «τρέχει» μία σειρά από προγράμματα στα μειονοτικά χωριά.

-Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από κοινού με τον Νίκο Χαρδαλιά θα επισκεφθούν Μαγνησία και Λάρισα.

Όλο το βάρος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη


Ειδική task force στελεχών θα αναλάβει τα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στη συμπρωτεύουσα όπου η ΝΔ είδε να μειώνεται το ποσοστό της σε σχέση με παλαιότερα θα μεταβούν ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Νίκος Καραγιάννης και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Νίκος Παπαϊωάννου.