Γεμάτη εντάσεις, διαφωνίες και εκνευρισμό είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φανερώνει και το τεράστιο χάσμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο οδηγεί σε μια νέα διάσπαση. Ανάμεσα σε όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να προστεθεί και ένα θερμό επεισόδιο που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Θύμιο Γεωργόπουλο, τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα την ώρα που ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά την τοποθέτησή του στο βήμα της ΚΕ δέχθηκε παρατήρηση από τον Στέφανο Κασσελάκη που επέστρεφε γεμάτος ένταση στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ από το γεγονός ότι ο Θύμιος Γεωργόπουλος μιλούσε στους δημοσιογράφους, διότι προφανώς αυτό το... δικαίωμα το έχει μόνο ο ίδιος και τον προέτρεψε να σταμάτησε να τους μιλάει, αναφέροντας εμφανώς ενοχλημένος: «Στα όργανα τα λέμε αυτά, Θύμιο».

«Τους λέω τα σημεία της ομιλίας μου», απάντησε άμεσα ο Θύμιος Γεωργόπουλος επίσης ενοχλημένος. Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης τότε του αντέτεινε «το ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό;», με τον πρώην διευθυντή να του απαντά «τους λέω αυτά που είπα μέσα» και τον κ. Κασσελάκη να αποχωρεί φανερά εκνευρισμένος. Σημειώνεται ότι η αντίδραση Κασσελάκη οφείλεται στο ότι η συνεδρίαση της ΚΕ είναι κλειστή, οπότε δεν πρέπει να διαρρέουν πληροφορίες, ωστόσο ο Παύλος Πολάκης την ίδια ώρα ανέβαζε βίντεο συνεργάτη του από την ομιλία του, χωρίς να δεχτεί κάποια παρατήρηση από τον πρόεδρο.

Ένταση και μεταξύ των στελεχών 

Το επεισόδιο φαίνεται πως είχε και συνέχεια καθώς ένας από τους χειροκροτητές Κασσελάκη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής επιτέθηκε στον Θύμιο Γεωργόπουλο. Συγκεκριμένα ρώτησε με πολλή δόση ειρωνείας και επιθετικό τόνο το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος σε διόρισε;». Ο κ. Γεωργόπουλος τότε της απάντησε ήπια, χωρίς να σηκώνει τους τόνους ότι «διορίστηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής». Κάποια στελέχη προσπάθησαν να υπερασπιστούν το ιστορικό στέλεχος ενώ άλλοι θέλησαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για να ικανοποιήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Φυσικά αυτή η ένταση δεν ήταν τυχαία καθώς πριν από λίγο ο Θύμιος Γεωργόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Αυγή θα μπορούσε να σωθεί, αν ο Στέφανος Κασσελάκης κινούνταν πιο γρήγορα καθώς τα οικονομικά στοιχεία ήταν γνωστά από πέρυσι και υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας. Μάλιστα μίλησε για την απόλυσή του από τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς και για προσπάθεια να συνδεθεί το όνομά του με μαύρα ταμεία στο κόμμα, αναζητώντας ένα βολικό θύμα για τις εκκαθαρίσεις. Πολύ σκληρές κατηγορίες και ανθρωποφαγία σε μέγιστο βαθμό σε ένα κόμμα που διαφήμιζε το ηθικό του πλεονέκτημα και τη δήθεν ευαισθησία του για τον άνθρωπο. Ίσως κάποιοι παίρνουν ό,τι τους αξίζει με τον απίστευτο ταξιδιώτη από τις ΗΠΑ που έμπλεξαν.