Μια απίστευτη ομολογία έκανε ο Κώστας Αρβανίτης όταν ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ανοιχτά ότι όταν ήταν διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου Στο Κόκκινο, βρήκε αδηλωτους εργαζόμενους να δουλεύουν με μαύρα. Και όλα αυτά, ναι, στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο υποτίθεται πονά την εργατική τάξη και ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των πολιτών. Ο Κώστας Αρβανίτης φέρεται να είπε συγκεκριμένα ότι βρήκε εργαζομένους που δούλευαν με «μαύρα» χρήματα κάνοντας λόγο για λογική «αλληλέγγγυων και ακτιβιστών».

Προφανώς ανάμεσα στους αδηλωτους εργαζόμενους θα είναι και πολλά από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κάνοντας κομματική προπαγάνδα πολλές φορές με χυδαίο τρόπο και fake news. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής συνέχισε αναφέροντας ότι μετά από δικές του ενέργειες όλοι αυτοί που δούλευαν ουσιαστικά παράνομα, έγιναν νόμιμοι καθώς τους έβαλε επίσημα στο μισθολόγιο του κόμματος, κάτι το οποίο ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα το κόστος των κομματικών μέσων ενημέρωσης. Αυτή η αποκάλυψη του Κώστα Αρβανίτη φαίνεται πως προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς στο ακροατήριο ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες. Άλλωστε μεταξύ άλλων αυτή η αποκάλυψη θίγει και την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο οδήγησε πολλά στελέχη να ζητήσουν από το Κώστα Αρβανίτη διευκρινήσεις, διαφορετικά να ανακαλέσει τα όσα είπε.

Το πήρε πίσω μετά το σάλο


Αφού προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του, ο Κώστας Αρβανίτης αναγκάστηκε άρον άρον να πάρει πίσω όσα αποκάλυψε, προσπαθώντας με έναν παιδαριώδη τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι «Εννοούσα ότι δεν πληρώνονταν», ενώ συνέχισε ανάμεσα σε αποδοκιμασίες λέγοντας ότι «Είχαμε ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο με ακτιβιστές και το κάναμε επαγγελματικό με εργαζόμενους».

Κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει ένας εισαγγελέας αλλά και η ΕΣΗΕΑ με τα όσα απίστευτα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και των κομματικών μέσων. Αναφορές για μαύρο χρήμα, αδήλωτους και απλήρωτους εργαζόμενους, ένα κόμμα στα όρια της χρεοκοπίας και κατηγορίες ότι ο πρόεδρος ήθελε να επενδύσει τα λεφτά της κρατικής αποζημίωσης σε ιδιωτική του εταιρία! Αν φυσικά συνέβαινε σε οπουδήποτε άλλο κόμμα, όλα αυτά θα ήταν πρώτο θέμα παντού και η αριστερά θα ζητούσε ήδη εκλογές και φυλακές. Τώρα είναι ένα απλό Σάββατο στον πλανήτη του ηθικού πλεονεκτήματος.