Συνεχίζεται η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διαπιστώνεται ότι μια νέα διάσπαση είναι πλέον αναπόφευκτη. Αυτήν τη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Χρήστο Σπίρτζη, με τον πρώτο να του ζητά να τον αποκαλεί πρόεδρο και όχι με το μικρό του όνομα, μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε.

Ο πρώην υπουργός, που συνυπέγραψε το κείμενο των «87», ξεκίνησε την ομιλία του με την επίσκεψη Κασσελάκη-Αποστολάκη στη Μακρόνησο, τον Σεπτέμβριο του 2023, σημειώνοντας: «Σύντροφε Βαγγέλη, δεν είπες στον Στέφανο ότι στα ξερονήσια βασανίστηκαν, σκοτώθηκαν για να λέμε ελεύθερα την άποψή μας» είπε χειροκροτούμενος. «Και αυτήν την κληρονομιά δεν πρόκειται να την προδώσουμε όσους τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς υποστούμε». Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης ισχυρίστηκε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει τα όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, με πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίζουν να τον χειροκροτούν.

Κάπου εκεί εκνευρίστηκε ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του ζήτησε να μην τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα αλλά... πρόεδρο, θυμίζοντας πως η αλαζονεία είναι δομικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Σε αυτό το σημείο απάντησε με μια δόση ειρωνείας ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, δεν αμφισβητεί κανείς, από την πρώτη ημέρα, ότι είσαι πρόεδρος, μόνο εσύ το έχεις αμφισβητήσει», προκαλώντας φωνές αποδοκιμασίας από υποστηρικτές του Κασσελάκη.

Πού σε υπονόμευσε ο Τσίπρας; 

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την έχει δει κάτι σαν υπερασπιστής του Αλέξη Τσίπρα, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή και όσα είπε για τον πρώην πρωθυπουργό περί μαύρου χρήματος και υπονόμευσης. Ανέφερε με εμφανή ένταση: «Ποια παιχνίδια κάνει ο Τσίπρας; Ποια ήταν η υπονόμευση; Και γιατί δεν ειπώθηκε πριν από τις ευρωεκλογές όταν ήταν κάτω από την εξέδρα;». Παράλληλα κάρφωσε τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας για πολιτικές διώξεις και εκκαθαρίσεις: «Πρέπει να μας πεις, εσύ ο ίδιος κάνεις bullying σε βουλευτές; Σε δημοσιογράφους; Άλλα μέλη της Κ.Ε. κάνουν μπούλινγκ σε συντονιστές οργανώσεων;».

Τέλος, μίλησε και για τα «τρολ 24/7» της Κουμουνδούρου, τα οποία στοχοποιούν με άνωθεν εντολή ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εγώ νομενκλατούρα και δεν είναι εκείνοι που είναι πλάι στον πρόεδρο και τα παιδικά τους καρεκλάκια είναι στον ΣΥΡΙΖΑ; Και άντε όλα αυτά δεν τα ήξερε ο Στέφανος, ο πρόεδρος, συγγνώμη. Δεν παρακολουθεί facebook, twitter. Ούτε τον αδελφό του δεν παρακολουθεί; Που λέει ότι οι 87 θέλουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα;» είπε δείχνοντας την ανάρτηση του αδελφού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Την κατέβασε μετά, αφού είχε παίξει παντού. Είναι οικογενειακό φαίνεται να ανεβαίνει μια ανάρτηση και να κατεβαίνει» είπε ειρωνικά, αναφερόμενος στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ για τον Τσίπρα, στην οποία αρχικά ανέφερε «σταμάτα την υπνόμευση» και εν συνεχεία τη διόρθωσε, γράφοντας «στήριξέ με χωρίς παιχνίδια». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Χρήστου Σπίρτζη άλλα στελέχη χειροκροτούσαν με πάθος, κυρίως αυτά της σχολής του Αλέξη Τσίπρα ενώ άλλα τον γιούχαραν, προσπαθώντας να στηρίξουν τον νυν πρόεδρο. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει αρένα γεμάτη λιοντάρια και μονομάχους, με τα τρολ του Διαδικτύου να είναι έτοιμα να κατασπαράξουν όποιον διαφωνεί με τον πρόεδρο.