Φουλ της επίθεσης για ακόμη μια φορά από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για ξεκάθαρη ήττα στις ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα έχασε τόσο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, όσο και σε ποσοστό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές: «Στις εκλογές πήραμε 3 ποσοστιαίες μονάδες και 340.000 ψήφους λιγότερες από το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα που πήραμε πριν έναν χρόνο και είχε οδηγήσει στην παραίτηση του πρώην προέδρου. Συνεπώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό». Μάλιστα υπενθύμισε γεμάτο νόημα την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το κακό αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της ήττας.

Το γνωστό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής αρχικά κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για ηγεμονικές ενέργειες στο κόμμα, καθώς ισχυρίστηκε ότι όλα γινόταν με αποφάσεις του προέδρου, ενώ τα όργανα δεν συνεδρίασαν ποτέ: «συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του κόμματος που δεν συνεδρίασε ποτέ από το Συνέδριο έως σήμερα. Πήγαμε στις ευρωεκλογές με αποφάσεις μόνο του προέδρου». Κι εκεί κατέληξε ανοιχτά στο συμπέρασμα ότι η ήττα για τις ευρωεκλογές βαρύνει αποκλειστικά τον πρόεδρο, ο οποίος αποφάσισε για όλα μόνος του και προέβαλε κυρίως τον εαυτό του: «Συνεπώς αντικειμενικά οι ευθύνες του αρνητικού αποτελέσματος αφορούν κυρίως τον ίδιο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες τα αρνητικά αποτελέσματα χρεώνονται και τα θετικά πιστώνονται». 

Κλείσιμο της Αυγής όπως μαύρο της ΕΡΤ

Ωστόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν σταμάτησε την κριτική του στον πρόεδρο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά συνέχισε με όσα συμβαίνουν στην Αυγή, το κομματικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού άσκησε πολύ σκληρή κριτική παρομοιαζοντας το κλείσιμο της Αυγής με το μαύρο της ΕΡΤ, μίλησε για πολιτικές διώξεις στελεχών από τον Στέφανο Κασσελάκη. Επιπλέον μίλησε ακόμα και για διώξεις εργαζομένων στα κομματικά μέσα: «Τα προεκλογικά λάθη ήταν πολλά. Τα μετεκλογικά ακόμη περισσότερα. Αναρτήσεις με υπονοούμενα για την διαφάνεια του κόμματος, με υπονοούμενα για υπονομευτές μέχρι και τον πρόεδρο, με πολιτικές διώξεις. Και βέβαια με κλείσιμο της Αυγής "με έναν διακόπτη" όπως το "μαύρο" της ΕΡΤ. Και μετά φταίνε οι προηγούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι επόμενοι». 

Τέλος το γνωστό στέλεχος υπενθύμισε το κείμενο των 87 στελεχών, με το οποίο ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για συνεργασία κομμάτων του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, μια θέση που ουσιαστικά υιοθετούν όλα τα στελέχη επιρροής του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα σε αυτήν την προσπάθεια για συνένωση δυνάμεων, απέκλεισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου: «στο κείμενο που καταθέσαμε τα δεκάδες μέλη της Κ.Ε. προτείνουμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε να πάρει πρωτοβουλίες το κόμμα ώστε ενεργά και πρωταγωνιστικά να συμμετέχουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς διάλυση των κομμάτων, με στόχο έναν μεγάλο φορέα του προοδευτικού χώρου», ενώ πρόσθεσε: «Το θέλει η κοινωνία και η βάση γιατί τόση ανασφάλεια και φοβία. Γιατί;». Φυσικά αυτές οι θέσεις βρίσκουν σφόδρα αντίθετο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος θεωρεί ότι έτσι υπονομεύεται η ηγεσία του στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πεπεισμένος ότι πίσω από αυτά κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχεδιάσει την επιστροφή του. Μια ατμόσφαιρα διχασμού δίχως φώς στο τούνελ για τον ΣΥΡΙΖΑ.