Από την εσωκομματική αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έλειπε φυσικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες απολύθηκε από την έμμισθη θέση που είχε στο κόμμα. Το γνωστό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρέθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ όπου επιτέθηκε ανοιχτά στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε πογκρόμ πολιτικών διώξεων κατά των στελεχών που απλά εκφράζουν διαφορετική άποψη, καταργώντας ουσιαστικά την πολυφωνία στο κόμμα.

Σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλουν μια ένωση των κομμάτων, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης αρνείται κάθε τέτοια προοπτική και διαγράφει όποιον τολμήσει να μιλήσει για ένα ευρύ μέτωπο στην κεντροαριστερά, προφανώς επειδή φοβάται για το μέλλον της ηγεσίας του. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι να ενωθούμε. 80% στις μετρήσεις το θέλουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, παρόμοια ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η απάντηση σε αυτό το αίτημα να είναι αποπομπές. Να είναι διαγραφές. Να είναι πολιτικές διώξεις».

Μάλιστα το γνωστό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ως παράδειγμα τόσο την απόλυση του, επειδή μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου συνεργασίας των λεγόμενων προοδευτικών κομμάτων, όσο και τις απολύσεις του Διονύση Τεμπονέρα και του Γιώργου Τσίπρα για να τονίσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρά σε πογκρόμ διώξεων. Όπως σημείωσε για το θέμα: «Δεν είναι δυνατόν κεντρικά πολιτικά στελέχη που εκφράζουμε μια άποψη σταθερή εντός του χώρου, μια άποψη προωθητική, να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση». Επιπλέον υποστήριξε ότι αν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ακούσει την πρόταση του ίδιου και του Γιάννη Ραγκούση από τον Φεβρουάριο και προχωρούσε σε μια σύγκλιση δυνάμεων, τότε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πολύ καλύτερο στις ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα έχασε κάθε στόχο του. Φυσικά η νέα ανοιχτή επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι τυχαία, καθώς οι συζητήσεις για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε εξέλιξη και φαίνεται να ξεπερνούν τους νυν αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με αμηχανία μια τέτοια προοπτική. Άραγε ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σειρά για διαγραφή;