Την γνωστοποίηση του λόγου της απόλυσής του από ειδικός σύμβουλος στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV, στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κλώσσα και Ευαγγελίνα Βόσνου. Κληθείς να σχολιάσει την επόμενη ημέρα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κύριος Θεοχαρόπουλος τάχθηκε υπέρ της ένωσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι κι ο ίδιος είχε προτείνει μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση ένα δημοψήφισμα, στο οποίο θα συμμετείχαν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, ούτως ώστε να φανεί εάν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η απόφαση παραμένει ενεργή, ο κύριος Θεοχαρόπουλος απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι θα κατατεθεί και στα όργανα, για να προσθέσει ότι «κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη βάση. Του κόμματος τη βάση να φοβούνται και να υπάρχει τέτοια αντίδραση, εκ μέρους της ηγεσίας, μόλις άκουσε την πρόταση; Που να φτάσει σε τέτοια σημεία; Για ένα δημοψήφισμα, το οποίο λέμε για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος;», αφήνοντας σαφέστατη αιχμή προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν ήταν πράγματι η απόφαση της απόλυσής του, η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόταση για δημοψήφισμα, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι «κάναμε μια διαρροή συγκεκριμένη - εννοώ μιλήσαμε συγκεκριμένα, όχι διαρροή, δημόσια ότι θα καταθέσουμε αυτή την πρόταση και μετά μου διαμηνύθηκε ότι "για αυτούς ακριβώς τους λόγους" -έτσι μου ειπώθηκε-, "για αυτούς τους πολιτικούς λόγους, της δημόσιας (τοποθέτησης)"», ενώ στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι του ειπώθηκε ξεκάθαρα, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε «βεβαίως. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχα. "Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό". Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Υπήρξε περίπτωση άλλου στελέχους πιο νωρίς, που έφυγε γιατί συμμετείχε σε μια εκδήλωση με άλλους, για τον ίδιο λόγο (σ.σ. μιλάει για τον Διονύση Τεμπονέρα), άλλου στελέχους - ξέρετε κάτι; Τρία στελέχη κεντρικά είμαστε μέχρι τώρα, που υπάρχουν αυτές οι αποφάσεις». Είναι προφανές ότι το εύθραυστο «εγώ» του Στέφανου Κασσελάκη, έχει χαρακτηριστική δυσανεξία στην αμφισβήτηση, καθώς και ότι δεν αφήνεται αναπάντητη κάθε τέτοιου είδους κριτική. Συνεπώς, το μόνο που μένει είναι να φανεί το είδος της τιμωρίας που θα «εισπράξουν» διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κάνει τέτοιου είδους κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη μας αγωνία είναι η τύχη που θα έχει ο Χρήστος Σπίρτζης, μιας και νωρίτερα το πρωί, τον αποδόμησε πλήρως. Το καλοκαίρι θα αποδειχθεί πολιτικά θερμό.

Η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Τι πρέπει να γίνει: πρώτον, να ακούσουμε τη βάση. Και εμείς τι λέμε; Έχω προτείνει κι εγώ - για να ακούσουμε τη βάση, να αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος -»

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Η πρόταση παραμένει ενεργή και ζωντανή;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Βεβαίως. Και στα όργανα θα κατατεθεί. Και κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη βάση. Του κόμματος τη βάση να φοβούνται και να υπάρχει τέτοια αντίδραση, εκ μέρους της ηγεσίας, μόλις άκουσε την πρόταση; Που να φτάσει σε τέτοια σημεία; Για ένα δημοψήφισμα, το οποίο λέμε για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος;»

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Α, λέτε ότι η απόφαση της απόλυσής σας, ήταν για την πρότασή σας με τον κύριο Ραγκούση;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Δεν ξέρω, κάναμε μια διαρροή συγκεκριμένη - εννοώ μιλήσαμε συγκεκριμένα, όχι διαρροή, δημόσια ότι θα καταθέσουμε αυτή την πρόταση και μετά μου διαμηνύθηκε ότι "για αυτούς ακριβώς τους λόγους" -έτσι μου ειπώθηκε-, "για αυτούς τους πολιτικούς λόγους, της δημόσιας" -»

Ευαγγελίνα Βόσνου: «Α, σας το είπαν ξεκάθαρα».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Βεβαίως, βεβαίως. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχα. "Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό". Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Υπήρξε περίπτωση άλλου στελέχους πιο νωρίς, που έφυγε γιατί συμμετείχε σε μια εκδήλωση με άλλους, για τον ίδιο λόγο (σ.σ. μιλάει για τον Διονύση Τεμπονέρα), άλλου στελέχους - ξέρετε κάτι; Τρία στελέχη κεντρικά είμαστε μέχρι τώρα, που υπάρχουν αυτές οι αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή το κόμμα να λέει "όποια στελέχη λένε τις δικές μου απόψεις, θα παραμένουν στο δυναμικό του κόμματος, το ενεργό που θα τρέχουν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, και όποια στελέχη δεν "- αυτό είναι η έννοια των αποπομπών».