Να αιτιολογήσει την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να απομακρυνθεί από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επιχείρησε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Η Γιώτα Πούλου, σε δηλώσεις της, απέδωσε την εν λόγω απόφαση σε αναδιάταξη των δυνάμεων του κόμματος. «Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμα πως ότι «οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά» και ότι «στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου».

Νωρίτερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, την απέδωσε στην πρότασή του για εσωτερικό δημοψήφισμα για την ένταξη του κόμματος στον ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς και στην κριτική του για το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δώδεκα ώρες αφού τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, είχα ενημερωθεί και τότε αντικαταστατικά ότι παύομαι από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Μάλιστα, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης.