Την άποψη ότι πρέπει να ανακληθεί η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ως επιστημονικός συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω απόφαση, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι «η αξιολόγηση όλων των στελεχών που έχουν σχέση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασία και απόφαση ενός οργάνου. Η άποψή μου για αυτό το ζήτημα -η άποψη του προέδρου μπορεί να είναι αυτή, σεβαστή-, αλλά πρέπει να υπάρξει απόφαση του οργάνου», αφήνοντας αιχμή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, για μια ακόμη αντικαταστατική συμπεριφορά από μέρους του, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τα όργανα του κόμματος.
Ο κύριος Ζαχαριάδης στη συνέχεια είπε ότι «ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος κατά την άποψή μου. Ένας άνθρωπος - γιατί σήμερα ήταν και αυτή η συζήτηση, κλείνουν τα 6 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που πήρε μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος τότε, για να στηρίξει αυτή την πολιτική -που την πίστευε- ως πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, της ΔΗΜ.ΑΡ., τότε συνεργαζόταν με το ΚΙΝ.ΑΛ., αθροίστηκε στην πλειοψηφία των 153. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει αυτή την πατριωτική συμφωνία, αν ο Θεοχαρόπουλος, ο Δανέλλης και άλλοι, δεν είχαν έρθει να στηρίξουν αυτή την εθνικά επωφελή συμφωνία. Και άνοιξε ο δρόμος τότε, ώστε να συγκροτηθεί η "Προοδευτική Συμμαχία". Δηλαδή, το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά», για να προσθέσει ότι «αυτή η απόφαση πρέπει να συζητηθεί ξανά και η προσωπική μου άποψη, είναι να ανακληθεί».
Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης, είναι ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για κάποιον περίεργο λόγο, αποτελεί τον προσωπικό «σάκο του μποξ» του Στέφανου Κασσελάκη, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που τον έχει υποβιβάσει. Το πρώτο «χτύπημα», ήταν λίγο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, όπου και υποβίβασε με δική του απόφαση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, από διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε επιστημονικό συνεργάτη της. Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης τον απομάκρυνε εντελώς από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι για να ασχοληθεί κάποιος με τον κύριο Θεοχαρόπουλο, θα πρέπει πρώτα να τον γνωρίζει - και η λογική λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ιδίως κατά τις πρώτες ημέρες που εξελέγη στην ηγεσία του κόμματος, αποκλείεται να τον γνώριζε. Συνεπώς, πρόκειται για κάποια υφιστάμενη κόντρα του Θανάση Θεοχαρόπουλου, με κάποιο στέλεχος της ηγετικής ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη. Εκείνο που μένει να αποδειχθεί, είναι εάν ενόψει της «αντάρας» που έρχεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποφασίσει ο κύριος Θεοχαρόπουλος να αποκαλύψει το τι πραγματικά συμβαίνει.
Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη
Γιώργος Πιέρρος: «Μπήκε μια παύση από τον κύριο Κασσελάκη -με απόφασή του- στη συνεργασία του κυρίου Θεοχαρόπουλου, με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι είναι μια απόφαση του προέδρου τιμωρητική, ή είναι μια απόφαση φυσιολογική;»
Ελένη Καλογεροπούλου: «Ο κύριος Θεοχαρόπουλος καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, ότι είναι εκδικητική, επειδή κατέθεσε μια πρόταση για δημοψήφισμα».
Κώστας Ζαχαριάδης: «Κατ' αρχήν, νομίζω ότι η αξιολόγηση όλων των στελεχών που έχουν σχέση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασία και απόφαση ενός οργάνου. Η άποψή μου για αυτό το ζήτημα -η άποψη του προέδρου μπορεί να είναι αυτή, σεβαστή-, αλλά πρέπει να υπάρξει απόφαση του οργάνου. Να συγκληθεί ο πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, να πει ότι "αυτός, αυτός, αυτός κι αυτός, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτός, αυτός κι αυτός, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους". Το δεύτερο το οποίο πρέπει να πω, είναι ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος κατά την άποψή μου. Ένας άνθρωπος - γιατί σήμερα ήταν και αυτή η συζήτηση, κλείνουν τα 6 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που πήρε μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος τότε, για να στηρίξει αυτή την πολιτική -που την πίστευε- ως πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, της ΔΗΜ.ΑΡ., τότε συνεργαζόταν με το ΚΙΝ.ΑΛ., αθροίστηκε στην πλειοψηφία των 153. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει αυτή την πατριωτική συμφωνία, αν ο Θεοχαρόπουλος, ο Δανέλλης και άλλοι, δεν είχαν έρθει να στηρίξουν αυτή την εθνικά επωφελή συμφωνία. Και άνοιξε ο δρόμος τότε, ώστε να συγκροτηθεί η "Προοδευτική Συμμαχία". Δηλαδή, το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά. Το οποίο ήταν κρίσιμο ζήτημα και για εμάς - ακόμη και σήμερα παραμένει. Θέλω να πιστεύω ότι όταν συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα, αυτή η απόφαση πρέπει να συζητηθεί ξανά και η προσωπική μου άποψη, είναι να ανακληθεί».
Γιώργος Πιέρρος: «Να ανακληθεί;»
Κώστας Ζαχαριάδης: «Να ανακληθεί. Να ανακληθεί, να αλλάξει».