Η εκλογική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου έχουν διαπιστώσει ότι το 15% δεν φτάνει για να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγεί όλο και περισσότερους να κάνουν τα πικρά γλυκά και να μιλούν για τη δημιουργία μιας ευρείας κεντροαριστερής παράταξης, κάνοντας επίθεση γοητείας στο ΠΑΣΟΚ. Το πρωί της Τρίτης η Βούλα Κεχαγιά, ο Κώστας Ζαχαριάδης και η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησαν για το θέμα και έδειξαν απολύτως ανοιχτοί σε αυτό το ενδεχόμενο. 

«Από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν τεθεί από κάτω η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μεγαλύτερου κεντροαριστερού φορέα, θα είναι υποψήφιος για να τεθεί επικεφαλής και αν τεθεί επικεφαλής, θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός» είπε η Βούλα Κεχαγιά, φροντίζοντας να διασφαλίσει τη θέση του Στέφανου Κασσελάκη στο όποιο εγχείρημα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κεντροαριστεροί στο σύνολο τους μάλλον προτιμούν περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είπε στο Action24 ότι «αυτά που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» 

Τέλος, η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, πλην φυσικά της απονομιμοποιημένης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Νέας Αριστεράς, στις εθνικές εκλογές. «Υπάρχει το ενδεχόμενο του κοινού ψηφοδελτίου, άλλωστε όταν λέμε συναίρεση εννοούμε συγχώνευση των κομματικών σχηματισμών και δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κοινό πρωθυπουργό από την κοινή βάση όλων των κομμάτων» είπε σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ. 

Η Θεοδώρα Τζάκρη πάντως, όσο κι αν το αρνήθηκε, έδειξε υπερβολική σπουδή να αποστρατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απάντησε ότι δεν το θεωρεί πιθανό υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι καθόλου εν αποστρατεία, έχει διεθνή ακτινοβολία και θα μπορούσε να διεκδικήσει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο στην Ευρώπη». Όσο πιο μακριά, τόσο καλύτερα δηλαδή...