Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ήρθε εν μια νυκτί στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πάσχει από πολιτικές απόψεις και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά τουλάχιστον επαίρεται ότι πλέον... μιλάει καλά ελληνικά. Είναι δε τόσο μεγάλο το κατόρθωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όταν το ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή εισέπραξε το μούδιασμα των στελεχών του κόμματος, τα οποία άκουγαν έκπληκτα το Στέφανο Κασσελάκη να επαίρεται για τα αυτονόητα.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σχολίασε τα σενάρια περί συμπράξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητικός σε μια προοπτική συνεργασίας των κομμάτων, αναφέροντας ότι «Ενώσεις δια της απλής συγκολλήσεως δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αν προχωρήσει σε συζητήσεις για ένωση του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, θα αθετήσει την υπόσχεση που έκανε προς το κομματικό ακροατήριο όταν εκλέχθηκε: «Οποιαδήποτε συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες με άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα άθροισμα ποσοστών, για μένα θα ήταν ειλικρινά ανήθικο, καθώς θα αθετούσα την υπόσχεσή μου ότι δεν θα σας προδώσω ποτε».

Ο τράγος, η έλαφος και ο τραγέλαφος


Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο απέρριψε τα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα, καθώς φοβάται για την καρέκλα του, αλλά έριξε τα καρφιά του τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και σε όλα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων που επιθυμούν μια σύμπραξη δυνάμεων, προκειμένου να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε λέγοντας ότι «Πέρα όμως από ανήθικη, θα ήταν και ατελέσφορη μια τέτοια συμφωνία, γιατί το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι ο τραγέλαφος».

Σε αυτό το σημείο, ο Στέφανος Κασσελάκης εισέπραξε ένα πραγματικά χλιαρό χειροκρότημα από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς οι περισσότεροι δεν τον χειροκρότησαν, είτε επειδή διαφωνούν με τις απόψεις του, είτε επειδή άκουγαν έκπληκτοι να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα όπως δεν τον έχουν συνηθίσει, προφανώς διαβάζοντας το κείμενο που είχε έτοιμο. Καθώς η αμηχανία ήταν μεγάλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να σπάσει τον πάγο, αναφέροντας: «Είδατε πόσο έχουν βελτιωθεί τα ελληνικά μου;». Κάπου εκεί το κοινό ξέσπασε σε γέλια, διότι πράγματι η κατάσταση σηκώνει μόνο γέλιο ή κλάμα. Είναι θαυμαστό πόσο γρήγορα μαθαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αν μη τι άλλο μετά από τέτοια χρήση της ελληνικής γλώσσας, αξίζει να γίνει και πρωθυπουργός.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα, όπως το δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας: