Σε κίνηση λεκτικής αριστεροποίησης προχώρησε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ως έμμεση απάντηση στην αιχμηρή κριτική της κίνησης των 87, αλλά και στη «Νέα Αριστερά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να ανανεωθεί και να ενδυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει το κόμμα πιο λειτουργικό και πιο φιλόξενο για εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα «κανονικό κόμμα εξουσίας», ανέφερε για τους αποχωρήσαντες προς τη Νέα Αριστερά χωρίς να την κατονομάσει, ότι η κομματική νομεκλατούρα έδινε μάχες για την καθημερινή της επιβίωση χωρίς να υλοποιεί την εντολή «αλλάξτε τα όλα» και αναρωτήθηκε «που βρίσκονται τώρα» για να συμπληρώσει ότι απολαμβάνουν τις βουλευτικές τους έδρες και τη βουλευτική αποζημίωση.

Αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματος και το συστημικό καθεστώς χρηματοδότησης ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε ένα δικό του χρησμό, σημειώνοντας ότι «το χρήμα μπορεί να κερδίσει για λίγο την αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου μπορεί να το κάνει για τρεις συνεχόμενες φορές». Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι έπαιξαν ρόλο για να «κοντύνουμε τον κ. Μητσοτάκη στο 28%», ενώ για τις συγκλίσεις τόνισε ότι πρέπει να γίνονται συντεταγμένα, με διαφάνεια και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων, επισημαίνοντας πως λέει όχι σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.