Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και γενικότερα στην κεντροαριστερή πολυκατοικία μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην τηλεόραση του Open ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον γνωστό μουσικό για τις εξελίξεις στην αριστερά, απάντησε γεμάτος αηδία ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, παρά τις πολιτικές απόψεις που εξέφραζε το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως πριν τις ευρωεκλογές. 

Ο Σπύρος Χαριτάτος ρώτησε τον Σταμάτη Κραουνάκη σχετικά με τη μεγάλη πικρία που βγάζει για την αριστερά, με τον τελευταίο να εμφανίζεται απόλυτος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους πολιτικούς της κεντροαριστεράς. Σε αυτό το σημείο έριξε και τα πρώτα καρφιά του στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει, αναφέροντας ότι δεν θέλει να δει κανέναν από τους πολιτικούς στην κεντροαριστερά διότι αποδείχθηκαν λίγοι: «Ούτε να ξαναδω κανέναν. Ήταν όλοι, ανεξαιρέτως, μα όλοι όμως, χαμηλότεροι των περιστάσεων». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί της αριστεράς έστησαν «μαγαζάκια», με τα οποία δεν θέλει να έχει καμία σχέση. 

Θα τα πω κατ’ιδίαν στον Κασσελάκη 


Μάλιστα η δημοσιογράφος ρώτησε τον γνωστό συνθέτη και στιχουργό αν όλη αυτή την πικρία την έχει εκφράσει και από κοντά στους πολιτικούς που γνωρίζει προσωπικά, εννοώντας φυσικά τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον οποίο είναι γνωστό ότι έχουν φιλικές σχέσεις. Τότε ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε ότι τα έχει πει και από κοντά ενώ έριξε νέα βέλη στον Στέφανο Κασσελάκη, πάλι χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέροντας ότι σέβεται τη φιλία που έχει με κάποιους πολιτικούς και δεν θα τον κράξει δημόσια αλλά... ιδιωτικά: «Με κάποιους ανθρώπους είμαστε φίλοι. Εγώ τη φιλία τη σέβομαι. Δεν θα βγω στη ρουγα να κράξω. Θα τα πω κατ’ιδίαν. Τα έχω πει εδώ και πολύ καιρό». Τελειώνοντας ο γνωστός μουσικός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει στην κεντροαριστερά πλέον, κάνοντας ουσιαστικά στροφή από τις πολιτικές απόψεις που εκφράζει εδώ και πολλά χρόνια, εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στα κόμματα της αριστεράς.