Ας ξεκινήσουμε με την… αλφαβήτα των λεγόμενων νόμιμων επισυνδέσεων («παράνομες» υποκλοπές για ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που έκανε και κάνει η ΕΥΠ για λόγους ασφαλείας και το περιλάλητο Predator που δήθεν χρησιμοποιούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Πρέπει να κάνει ή όχι νόμιμες επισυνδέσεις (σ.σ.: επαναλαμβάνουμε, για να μην υπάρχουν σκόπιμες παρανοήσεις, για λόγους ασφαλείας) η ΕΥΠ; Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ (καθορίζεται από τον Ν. 3649/2008), «μπορεί να συλλέγει πληροφορίες, τηρουμένων και των διατάξεων του Ν. 3115/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για ζητήματα εθνικής ασφαλείας με διείσδυση, ύστερα από εντολή του διοικητή της ΕΥΠ και έγκριση του ασκούντος την εποπτεία εισαγγελέα».

Ουδείς υπεράνω των νόμων

Κανείς λοιπόν δεν είναι υπεράνω των νόμων και κανείς δεν είναι ένοχος επειδή ερευνάται κατόπιν αιτήματος και άδειας εισαγγελέα.

Εδώ τίθεται το ερώτημα προς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Καλώς πράττει η ΕΥΠ –τηρώντας τους νόμους– ή θα πρέπει από το ραντάρ της να υπάρχουν απριόρι αποκλεισμοί και ποιοι κατά τη γνώμη τους πρέπει να είναι αυτοί;

Υπάρχει σύνδεση ΕΥΠ και Predator, όπως φωνασκεί εδώ και πολλούς μήνες η αντιπολίτευση;

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους όλα αυτά τα σενάρια. Οι εγκαλούντες από την άλλη δεν προσκομίζουν στοιχεία και ντοκουμέντα για να στηρίξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους. Εκτός αν θεωρούν –κάποιοι σίγουρα– ότι είναι «αποδείξεις» κάτι Predator-λίστες που έριξαν στην αρένα της πολιτικής ζωής κάτι ρυπαρά δίκτυα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γιατί δεν κάνουν λίγο υπομονή μέχρι να βγάλει το πόρισμά της η ελληνική Δικαιοσύνη; Μήπως γιατί γνωρίζουν ότι ΕΥΠ+Predator μαζί είναι παραμύθια της Χαλιμάς και απλά επιμένουν σ΄ αυτή τη θεωρία γιατί αλλιώς θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη η ιστορία, που κάποιοι με μαεστρία… κέντησαν και σερβίρισαν στην κοινή γνώμη;

Τι δεν καταλαβαίνουν;

Κοντολογίς, πίσω από τέτοιες φανταστικές και εξόχως κατασκοπευτικές ιστορίες ενίοτε κρύβονται ανομολόγητοι πόθοι, σκοτεινά σχέδια και διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί Σέρλοκ Χολμς. Και κάτι… άσχετο: Τσίπρας και Ανδρουλάκης πήγαν στις τελευταίες εκλογές έχοντας παραμάσχαλα και αγκαλιά όλα αυτά τα κατασκοπευτικά μυθεύματα κι ο λαός τους είπε «ευχαριστώ, δεν θα πάρω». Τι δεν καταλαβαίνουν από τη λαϊκή ετυμηγορία;

Διαβάστε περισσότερα για