Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσε η σκευωρία περί εμπλοκής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού, στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το Predator.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη 

Κι αυτά δεν τα λέει η κυβέρνηση, αλλά το λέει και το υπογράφει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Επισημαίνεται, ειδικά, ότι ολιγάριθμα μηνύματα SMS φάνηκε αρχικά να σχετίζονται με την ηλεκτρονική εφαρμογή εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης. Η ομάδα ελέγχου της Αρχής διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην εν λόγω εφαρμογή, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τα παραπλανητικά αυτά μηνύματα δεν εστάλησαν εν τέλει από αυτήν την εφαρμογή. Εξετάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία, η Αρχή έκρινε ότι δεν προκύπτει περιστατικό παραβίασης (διαρροής) δεδομένων από τους επίσημους φορείς της διαδικασίας εμβολιασμού» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο επίσημο δελτίο που εξέδωσε η Αρχή το μεσημέρι της 20ής Ιουλίου 2023. Για να δούμε τώρα τι θα πράξουν όλοι όσοι –συνειδητά ή ασυνείδητα– κατηγορούσαν με σφοδρότητα, χυδαιότητες και μπόλικα fake news την κυβέρνηση της χώρας. Θα ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους (;) ή θα συνεχίσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της σκευωρίας, που τέτοιες μέρες πέρυσι κάποιοι άναψαν. 

Το χρονικό της σκευωρίας 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: πέρυσι τέτοια εποχή κάποια εξωθεσμικά συστήματα και κάποια ρυπαρά και παρακρατικά δίκτυα άρχισαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση εμπλεκόταν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μάλιστα, όλος αυτός ο βόρβορος συνέδεε το Predator με την ΕΥΠ και τις νόμιμες επισυνδέσεις που έκανε και πρέπει να κάνει για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Στον χορό της σκευωρίας μπήκε τότε –αλίμονο– και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην πρόεδρος Αλ. Τσίπρας ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης και επικαλούνταν ολημερίς και ολονυχτίς τους ισχυρισμούς της Αρτέμιδος Σίφορντ, περί δήθεν διπλής παρακολούθησής της από ΕΥΠ και Predator, «εξαιτίας της διαρροής των στοιχείων εμβολιασμού της». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει τόσο πολύ σ’ αυτήν την ιστορία ώστε ο Ραγκούσης ζητούσε (!) εξηγήσεις από την κυβέρνηση «πώς και σε ποιους έδωσαν τα στοιχεία του εμβολιασμού της». 

Προσέξτε: πώς και σε ποιους. Το θεωρούσαν δεδομένο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αληθείς οι ισχυρισμοί της κυρίας Σίφορντ. Λίγο αργότερα ήρθε κι έδεσε το γλυκό. 

Σε δημοσίευμα των «New York Times» (σ.σ.: στην Ελλάδα τα ρυπαρά δίκτυα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι παπαγάλοι μιλούσαν για αποκαλύψεις-φωτιά εναντίον της κυβέρνησης) αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η κυρία Σίφορντ έκλεισε ένα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσω της επίσημης πλατφόρμας της ελληνικής κυβέρνησης. Ελαβε ένα αυτοματοποιημένο SMS με τα στοιχεία του ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου (2021) λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέντε ώρες αργότερα έλαβε κι άλλο SMS, όπως βεβαιώνουν τα έγγραφα, με το οποίο της ζητούσαν να επιβεβαιώσει το ραντεβού με ένα κλικ σε σύνδεσμο. Αυτό ήταν το μολυσμένο link με το Predator». 

Αμ’ έπος, αμ’ έργον, ο Ραγκούσης πήγε περιχαρής στη Βουλή για να μιλήσει «για δικαίωση των καταγγελιών του από τις 26 Ιανουαρίου» για δήθεν «μόλυνση» κινητών τηλεφώνων με το κακόβουλο λογισμικό Predator μέσω αυτοματοποιημένου μηνύματος της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης. 

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να βγάλει και σχετική ανακοίνωση στην οποία σημείωνε: «Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των ‘‘New York Times’’ για την παρακολούθηση της Αρτέμιδος Σίφορντ υπογραμμίζει αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να αρνείται. Πως η ΕΥΠ και Predator αποτελούν το ίδιο ενιαίο κέντρο υποκλοπών. Η Ελληνίδα πολίτις και Αμερικανίδα υπήκοος κυρία Σίφορντ τελούσε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και μέσω Predator, όπως είχε γίνει και με άλλους στόχους του ίδιου ενιαίου κέντρου υποκλοπών». 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης-περιβόλι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι η «αποκάλυψη» όπως την χαρακτήριζε των «NYT» «επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ραγκούσης προ μηνών» προσθέτοντας με μπόλικη αυθαιρεσία ότι «το κινητό της κ. Σίφορντ επιμολύνθηκε με Predator με μήνυμα που αντέγραφε το αυτοματοποιημένο μήνυμα της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες του ραντεβού που ήδη είχε κλείσει. Δηλαδή οι αποστολείς του Predator είχαν πλήρη γνώση των πραγματικών στοιχείων του ραντεβού της». Κλείνοντας το «κατηγορώ» ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρωθυπουργό «να απαντήσει στο ερώτημα γιατί έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί Αμερικανίδα υπήκοο» (σ.σ.: πλήρης υιοθέτηση των αβάσιμων, όπως προέκυψε, ισχυρισμών) και πώς δήθεν «έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού του θύματος για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό του με Predator». 

Συμπέρασμα: και τώρα τι θα απογίνει όλος αυτός ο ετερόκλητος και θαυμαστός κόσμος που είχε αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Είμαστε σίγουροι πως θα επιμείνουν –σαν άλλοι Ζεράρ ντε Βιλιέ– στη θεωρία τους και στη σκευωρία τους, απλά μετά το πόρισμα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων είναι και ξεδοντιασμένοι και γυμνοί από «πυρομαχικά» οι σκοτεινοί πρακτορίσκοι, τα ρυπαρά δίκτυα και, δυστυχώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσε να υιοθετήσει πολλά απ’ αυτά τα άθλια και χυδαία κατασκοπευτικά σενάρια…