Στις 19.10.2022 έγραφα σε αυτήν εδώ τη στήλη: «Διαβάζω σε νήμα tweets του Reporters United ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η δίκη της Greek Mafia επειδή “οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ το 2016, στις οποίες βασίζεται η δικογραφία, δεν έχουν προσκομιστεί ακόμη στο δικαστήριο, παρά τους μήνες καθυστερήσεων”.

Η υπόθεση αφορά ένα μεγάλο κύκλωμα από ανθρώπους της νύχτας, αστυνομικούς και δικηγόρους που πούλαγε προστασία, μεταξύ άλλων, σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Για να βοηθήσω λίγο το “ψάξιμο”, θα προτείνω να ρωτηθεί τόσο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ όσο και η διαβόητη Εισαγγελία (κατά της) Διαφθοράς που χειρίστηκε την υπόθεση τόσο για το πού βρίσκονται τα 35 DVDs με τις 47.000 συνομιλίες όσο και εάν τελικά είχε τεθεί νομίμως υπό παρακολούθηση δημοσιογράφος που ακολούθως έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας».

Με αφορμή τις συλλήψεις των δολοφόνων του δημοσιογράφου και το ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης, θα μεταφέρω τα λεγόμενα της δικηγόρου της συζύγου και της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία κατήγγειλε on camera δύο «βόμβες» που αγγίζουν την περίοδο κατά την οποία πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και διοικητής της ΕΥΠ ο Γιάννης Ρουμπάτης...

Η πρώτη «βόμβα» είναι ότι αποδείχτηκε δικαστικώς κατά τη δίκη της Greek Mafia ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε παράνομα κατά τα έτη 2016-2017 (χωρίς εισαγγελική διάταξη) για λόγους εθνικής ασφάλειας τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο. Φαντάζομαι κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Η δεύτερη «βόμβα» έχει μεγαλύτερη σημασία: χιλιάδες από τις παράνομα καταγραφείσες συνομιλίες έχουν «χαθεί», μυστήριο δε παραμένει ποιος εξαφάνισε τις συνομιλίες. Η ενημερωτική ιστοσελίδα newsbreak.gr, έπειτα από επισκόπηση των στοιχείων της δικογραφίας, κατέληξε ότι τις συνομιλίες εξαφάνισε ο ίδιος ο τότε διοικητής!

Να τονίσω απλώς ότι η αποδεδειγμένα παράνομη παρακολούθηση από την ΕΥΠ χωρίς εισαγγελική εντολή διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε αύριο...