Λαλίστατος αποδεικνύεται ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη νέα ηγεσία και εκεί που όλα πάνε να ηρεμήσουν «βάζει φωτιά» εκ νέου.

Σε νέα συνέντευξή του έστειλε μηνύματα «πλέριας συντροφικότητας», λέγοντας: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, με την υπάρχουσα κατάσταση», σημειώνοντας πως «η ενότητα χτίζεται πάνω στο να μοιραζόμαστε κοινή πορεία και κοινή άποψη σε κάποια βασικά πολιτικά ζητήματα και να μην κάνουμε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα, στον Κασσελάκη, στα κανάλια και με ένα μάλιστα ακραίο τρόπο. Αυτό είναι τεράστιο φάουλ. Με οποιαδήποτε πρόεδρο, όχι μόνο τον Κασσελάκη, θα υπήρχε θέμα διαγραφής».

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος υπογράμμισε πως «θα έπρεπε αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει κινήσει το θέμα», ενώ ξεκαθάρισε πως από την άλλη πλευρά εκπέμπεται ευθέως ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη μέσα στο κόμμα». Αυτή ήταν όλη η νέα επίμαχη αναφορά Γιώργου Τσίπρα, που θα τη βρουν μπροστά τους οι κασσελακικοί το άλλο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή.

Μετά τη συνέντευξη Γιώργου Τσίπρα τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, όλοι σχεδόν οι «αντιφρονούντες» απέναντι στον πρόεδρο, στον Τάιλερ και τους συν αυτώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος δεν τα είπε τυχαία. Είπαν μάλιστα ότι ακολουθούν πολιτική «μαστίγιο-καρότο» και έχουν το μυαλό τους στις διαγραφές.

Από τις δηλώσεις Τσίπρα επισημάνθηκε και ένα άλλο σημείο, ο υπαινιγμός προς την Επιτροπή Δεοντολογίας (βλέπε Κοτσακάς), η οποία δεν παρενέβη μόνη της ως όφειλε. Οι γνωρίζοντες τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιρναν όρκο ότι δεν θα το διαλύσουν μέσα στην εβδομάδα όπως το πάνε…