Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην γραμματέας και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, για να ζητήσει την ταυτοποίηση του ατόμου ή των ατόμων που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό-τρολ «Πεν Νταλαούρα». 

Ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει αυτή την κίνηση μέσω συνεργατών του, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από την «Πεν Νταλαούρα» όταν μίλησε δημοσίως για το σύστημα των τρολ της Κουμουνδούρου που είχαν αναλάβει τις δολοφονίες χαρακτήρα των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος. 

«Ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Σκουρλέτης. 

Ο πανικός της «Πεν Νταλαούρα» 

Η «Πεν Νταλαούρα» έδειξε τον πανικό της αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Πάνου Σκουρλέτη να προσφύγει στις Αρχές. 

Σε ανάρτηση της στo X άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το όνομα «Πεν Νταλαούρα» μπορεί να βρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα. Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία προσωπική επαφή της με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν πήρε χρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του λογαριασμού που έχει εξαπολύσει τόννους λάσπης σε πολιτικούς αντιπάλους.

Όπως έγραψε «στο μέτρο που μας αφορά» δεν υπήρξε ποτέ κανενός είδους συνεργασία με ηθοποιό ή δικηγόρο ή δημοσιογράφο υπονοώντας ότι άλλα τρολ της υπόγας της Κουμουνδούρου είχαν αυτού του είδους τις εκλεκτές συνεργασίες.  Και δεν απέρριψε όσα κατήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης για στημένους μηχανισμούς και παράκεντρα που στήθηκαν γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Απλώς ισχυρίζεται ότι η ίδια δεν αποτελούσε μέρος τους. «Δεν γνωρίζω αν αυτά που λέει ο κύριος Σκουρλέτης είναι αληθή ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως δεν αφορούν στον λογαριασμό "Πεν Νταλαούρα"» γράφει.