Μήνυση κατά του τρολ «Πεν Νταλαούρα» κατέθεσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταγγελίες για τα τρολ του διαδικτύου, πέρασε σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να ζητήσει την ταυτοποίηση του ατόμου ή των ατόμων που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό-τρολ «Πεν Νταλαούρα». 

Ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει αυτή την κίνηση μέσω συνεργατών του, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από την «Πεν Νταλαούρα» όταν μίλησε δημοσίως για το σύστημα των τρολ της Κουμουνδούρου που είχαν αναλάβει τις δολοφονίες χαρακτήρα των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος. 

«Ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Σκουρλέτης. 

Λίγο αργότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε μήνυση προκειμένου οι αρχές να ξεσκεπάσουν τον διαχειριστή του συγκεκριμενου προφίλ.

Μήνυση για ξεσκέπασμα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης μετέβη στην υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφαλείας συνοδευόμενος από γυναίκα δικηγόρο. Εκεί, προσκόμισε στους αξιωματικούς τις επίμαχες αναρτήσεις που τον αφορούν και κατέθεσε μήνυση για απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αρμόδιοι αξιωματικοί που κατέγραψαν τα γεγονότα που εξιστόρησε ο πρώην υπουργός, θα ζητήσουν από την εισαγγελία εντολή για άρση απορρήτου και στη συνέχεια θα διαβιβάσουν το αίτημα και στο «Χ» προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία για τους διαχειριστές του συγκεκριμένου προφίλ.

Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο, καθώς αυτές περιπτώσεις οι διαχειριστές των social media δεν ανταποκρίνονται άμεσα σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης σε αντίθεση με εγκλήματα κατά της ζωής όπου οι απαντήσεις είναι άμεσες.