Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του απέναντι στο θέμα των τρολ και της προσφυγής του Πάνου Σκουρλέτη στις αρμόδιες αρχές, ανοίγει μια «ομπρέλα» προστασίας των ανώνυμων υβριστών του διαδικτύου και επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό τους υπόγειους διαύλους «επικοινωνίας». Διότι πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν όσα διαρρέουν από την Παρασκευή και μετά;

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε τα τρόλ που αναλαμβάνουν δολοφονίες χαρακτήρων. Το θυμήθηκε αργά, ίσως πολύ αργά. Κυρίως το θυμήθηκε και το… κατάλαβε όταν τα τρόλ που είναι ταυτισμένα με ένα υπόγειο σύστημα συνδεδεμένο με την Κουμουνδούρου –όπως όλα δείχνουν- στράφηκε εναντίον του και κατά όσων ασκούν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Τα προηγούμενα χρόνια, πολλά χρόνια, που «σκόπευαν» και «εκτελούσαν» χαρακτήρες, δεν είχε πάρει θέση.

Ως πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η καταγγελία του έχει βαρύτητα δεδομένου ότι ο ίδιος υποστήριξε πως επώνυμοι αρθρογράφου εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία του διαδικτύου εκτελούσαν και χρέη τρολ. Και μάλιστα κάποιοι είχαν παράλληλα και τη διαχείριση των σόσιαλ μίντια του πρώην προέδρου του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τάχθηκε κατά του κόμματος συνολικά. Απλά παρέθεσε τη θέση του –αν δεν διαθέτει στοιχεία είναι άλλο ζήτημα- στηριζόμενος στο γεγονός πως οι ίδιοι λογαριασμοί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκαν υπέρ του. Σε σημείο που να αναλάβουν και το έργο της αποδόμησης, κυρίως όμως της σπίλωσης των εσωκομματικών αντιπάλων του νυν επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Οι διαρροές του Σαββατοκύριακου είναι αυτές που εγείρουν μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα. Και μόνο το γεγονός πως εξετάζεται να διαχωριστεί η περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη από αυτές των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα δείχνει την πρόθεση που υπάρχει να καλυφθεί το θέμα των τρόλ. Και να γίνει πράξη το αίτημα τους, όπως αυτό του λογαριασμού ΠενΝΤαλαούρα, για άμεση διαγραφή του στελέχους του κόμματος που… τόλμησε να ταχθεί κατά των «αγωνιστών» του κόμματος. Αυτών που έχουν αναλάβει τη… σύγκρουση με τον… εχθρό, δηλαδή τους πολιτικούς αντιπάλους.

Με απλά λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να «σπρώξουν» προς τα πίσω το θέμα των διαγραφών για τους τρείς εκ των τεσσάρων στελεχών του κόμματος. Παράλληλα, να επιταχύνουν τη διαδικασία αναφορικά με τον Πάνο Σκουρλέτη. Ίσως γιατί σήκωσε το χαλί και η σκόνη γέμισε την… υπόγα.