Σε αυτή την δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη. Κληθείς να σχολιάσει την διένεξη που έχει γίνει μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και της Θεοδώρας Τζάκρη αναφορικά με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας στην προσπάθειά του να διαστρέψει την λογική -κάνοντας λόγο ακόμη και για προβοκάτορες, αφού αποδίδει στα τρολς μια «ύποπτη ανωνυμία»- έβγαλε λασπολόγο όχι μόνο τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και την Θεοδώρα Τζάκρη.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, στην οποία αναφέρεται ο Παναγιώτης Στάθης, ήταν ευθεία βολή κατά του Πάνου Σκουρλέτη ως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι γνώριζε -κι ενδεχομένως μισθοδοτούσε- τα τρολς του κόμματος: «πιστεύετε ότι είναι κάτι που προέκυψε τώρα; Επί των ημερών της γραμματέως της κυρίας Ράνιας Σβίγκου; Όταν ήταν γραμματέας ο κύριος Σκουρλέτης, δεν υπήρχε; Τώρα προέκυψαν οι κακοποιητικές συμπεριφορές των τρολς στο διαδίκτυο;». Πέραν της συγκεκριμένης δήλωσης, όποιος έχει την παραμικρή επαφή με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης -και ιδιαιτέρως με το Twitter/X- γνωρίζει τα περί των «συριζοτρολ» ήδη από το 2012, τότε που έριχναν κατάρες για καρκίνους και θάνατο στους πολιτικούς τους αντιπάλους, καθώς και για τις προτροπές τους για λιντσάρισμα, δημοσιεύοντας σε ποιό εστιατόριο γευματίζουν, εκείνη τη στιγμή.

Είναι σαφές λοιπόν, ότι αμφότερες οι πλευρές αποδέχονται πως ο στρατός των τρολς αφενός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αφετέρου ότι ελέγχεται από τον εκάστοτε γραμματέα του κόμματος. Η σπουδή του Διονύση Τεμπονέρα να κάνει λόγο για προβοκάτσια και λασπολογία, είναι εντελώς αστεία και προφανώς, αποδίδεται είτε σε πολιτική απειρία, ή σε άγνοια για το ποιόν του κόμματος, του οποίου είναι μέλος.  

Η δήλωση Τεμπονέρα

Παναγιώτης Στάθης: «Για τις καταγγελίες περί τρολ στο διαδίκτυο που έχει κάνει ο κύριος Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα πήγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, -μάλιστα άκουγα χθες την κυρία Τζάκρη εδώ στο OPEN, να λέει "καλά ο κύριος Σκουρλέτης τώρα το θυμήθηκε; Όταν ήταν εκείνος γραμματέας - όταν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ μου την έπεφταν όλοι"».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Θα είμαι απολύτως καθαρός απέναντί σας: στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τρολς -».

Παναγιώτης Στάθης: «Επίσημη εννοείτε».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Εμείς μιλάμε πάντα με τα πρόσωπά μας καθαρά, μιλάμε επωνύμως χωρίς ψευδώνυμα, δημόσια και εκεί είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε και να ασκήσουμε πολιτική κριτική».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, λέει ψέματα ο Σκουρλέτης».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Εγώ δεν λέω ότι λέει κανείς ψέματα, ή αλήθεια».

Παναγιώτης Στάθης: «Μα πως; Αφού ο κύριος Σκουρλέτης λέει για 50 λογαριασμούς που ελέγχονται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τρόλς, ούτε με ανθρώπους με κουκούλες, ούτε με ανθρώπους που κρύβονται πίσω από μια ύποπτη ανωνυμία. Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση, άρα διαχωρίζουμε τελείως τη θέση μας».

Παναγιώτης Στάθης: «Τότε γιατί το κάνει ο Σκουρλέτης αυτό;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Προφανώς, καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια προσωπική -εκτιμά ο ίδιος, απ' αυτά που ακούστηκαν τουλάχιστον- στόχευσή του και έχει δικαίωμα όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης να απευθυνθεί στις αρχές και στη δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατευτεί. Αλλά αυτό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει απολύτως καμία σχέση».

Παναγιώτης Στάθης: «Μα ο πρώην γραμματέας του κόμματος λέει ότι έχουν σχέση -δεν αν εννοεί ότι πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το ξέρω αυτό, δεν μπορώ να το πω γιατί δεν το λέει ούτε ο ίδιος καθαρά- αλλά λέει ότι ελέγχονται από ανθρώπους - αυτό δεν είναι κάτι το οποίο...»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δεν μπαίνω σε μια τέτοια λασπολογία -γιατί περί αυτού πρόκειται- επαναλαμβάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σκοτεινό αυτό πράγμα το οποίο περιγράφετε».

Παναγιώτης Στάθης: «Ο Σκουρλέτης λασπολογεί, αν το λέτε έτσι».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Λέω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση -νομίζω ότι είμαι σαφής και ξεκάθαρος επάνω σε αυτό- δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης».