Επιμένει στη σκληρή γραμμή περί της διαγραφής των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN. Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ουσιαστικά ότι όποιος και να ήταν στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη, θα έκανε ακριβώς το ίδιο, ενώ παράλληλα έδωσε στήριξη στην Θεοδώρα Τζάκρη αναφορικά με τις προχθεσινές της δηλώσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση του δημοσιογράφου της Αυγής Κώστα Πουλακίδα, που ήταν στο πάνελ, ο οποίος ρωτά τον κύριο Τσίπρα, εάν η δουλειά του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να «καθαρίσει» το κόμμα και να κάνει αυτό που δεν έγινε κατά το διάστημα 2019-2023. Ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως ο στόχος δεν είναι αυτός, αλλά η εκ προοιμίου απόρριψη του ενδεχομένου να ανακληθούν οι δηλώσεις από τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παραπεμφθεί, μάλλον τον βγάζει ψεύτη.

Σε μεταγενέστερο σημείο στη συνέντευξη, όπου κλήθηκε να τοποθετηθεί για την πρόθεση Σκουρλέτη να απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφορικά με το συριζο-τρολ «Πεν Νταλαούρα», ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι αυτό αποτελεί «άλλη μια απόδειξη για το ποιες είναι οι προθέσεις του συντρόφου. Ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Τσίπρα και τον Κασσελάκη». Όσο και αν το αρνείται ο Γιώργος Τσίπρας, οι συγκεκριμένες διαγραφές αποτελούν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε «συνιστώσες» και «προεδρικούς».

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Παναγιώτης Στάθης: «Αν μαζευτούν οι διαγραφές με έναν τρόπο, δεν είναι ένας τρόπος συμπόρευσης για ένα διάστημα;»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν δημιούργησαν το πρόβλημα οι διαγραφές. Το πρόβλημα το δημιούργησε η στάση η οποία υπήρξε απέναντι σε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο, πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας. Δηλώσεις, τοποθετήσεις σε κανάλια και τα λοιπά, που ήταν ακραίες, έκαναν ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν αντιπολίτευση στο κόμμα. Έτσι δεν πάμε πουθενά».

Αθανασία Αγγελοπούλου: «Πρέπει να προχωρήσει στις διαγραφές ο Κασσελάκης, ή να κάνει πίσω όπως του ζητάει η άλλη πλευρά;»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν τις κάνει ο Κασσελάκης τις διαγραφές. Οποιοσδήποτε να ήταν ο πρόεδρος, τέτοιες δηλώσεις είναι κατ' ευθείαν για παραπομπή σε διαγραφή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Παναγιώτης Στάθης: «Με δηλώσεις όπως αυτές που έκανε η κυρία Τζάκρη προχθές, που είπε ότι πρέπει να πάμε αυτονόητα σε διαγραφές, θα είναι πολιτική αυτοκτονία εάν δεν προχωρήσει, συμφωνείτε;»

Γιώργος Τσίπρας: «Ενότητα με τους όρους αυτούς που διαμορφώθηκαν μετά την εκλογή Κασσελάκη, δεν μπορεί να υπάρξει. Το αντίθετο. Για να υπάρξει ενότητα, πρέπει να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και να πηγαίνουμε όλοι μαζί».

Κώστας Πουλακίδας: «Δηλαδή, εάν ανακληθούν οι δηλώσεις, θα ήταν ικανοποιητικό για να προχωρήσετε όλοι μαζί;»

Γιώργος Τσίπρας: «Καλά, μην συζητάμε θεωρητικά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εδώ ακόμη κι ο Δημήτρης ο Βίτσας είπε ότι "δεν έχω για κάτι να ζητήσω συγγνώμη"».

Κώστας Πουλακίδας: «Υπάρχει μια αίσθηση η δουλειά του κυρίου Κασσελάκη -εντός εισαγωγικών το λέω- είναι να "καθαρίσει" το κόμμα. Αυτό που δεν έγινε το 2019-2023 δηλαδή. Αυτός είναι ο στόχος;»

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι. Ο στόχος είναι να συνυπάρξουμε μαζί σε μια κοινή πορεία, με βάση κάποιους κανόνες, οι οποίοι δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Απλά αυτό το πράγμα έχει ξεφύγει εδώ και έναν μήνα. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Με όποιο τρόπο, να σταματήσει».