Οι… πηγές της Κουμουνδούρου διαρρέουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ως προς την πρόθεσή του να φτάσει μέχρι τέλους το θέμα των διαγραφών. Και παρότι κυκλοφορούν φήμες ότι ενδεχομένως να κλωτσήσει το τενεκεδάκι προς τα πίσω –χρονικά- και να μη συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον νέο πρόεδρο εμφανίζονται να… προκαλούν τους «αντιφρονούντες».

Τη μία ημέρα η Θεοδώρα Τζάκρη, την άλλη ο Γιώργος Τσίπρας και ο Πέτρος Παππάς προχωρούν σε δηλώσεις που δεν συνάδουν με την υποτιθέμενη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Σίγουρα δεν συνάδουν με όσα δήλωσε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περί ενότητας και αναγκαίας συστράτευσης έναντι του «εχθρού», δηλαδή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη συζητείται στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο να επιχειρείται από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη να οδηγηθούν αυτοβούλως στην έξοδο τα στελέχη που αντιδρούν και που επικρίνουν τον νέο πρόεδρο αντιδρώντας στο γεγονός ότι δεν παρουσιάζει κανένα σχέδιο και καμία πρόταση αλλά και στο γεγονός πως δεν συνδέεται με την αριστερά.

Βέβαια και σε αυτό οι… αντιφρονούντες φαίνεται να κάνουν λάθος. Όσο πάει ο Στέφανος Κασσελάκης τόσο αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα. Και στη ρητορική του και στην αδιαμεσολάβητη επαφή του με το… κοινό, τους «απλούς» πολίτες όπως τους χαρακτηρίζει. Η ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ενδεικτική. Ακόμη πιο ενδεικτική όμως η δήλωσή του για το αφορολόγητο των 10000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση το να βγαίνουν στελέχη που ανέλαβαν και πόστα λόγω Κασσελάκη και να επιχειρούν να «τσιγκλήσουν» τόσο τους προς διαγραφή όσο και τους υπόλοιπους αντιφρονούντες προκαλεί εντυπώσεις. Προκαλεί επίσης και τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που δείχνουν να ετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.