Σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, άδειασε την Θεοδώρα Τζάκρη και την Δώρα Αυγέρη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο των διαγραφών, αποχωρήσεως, καθώς και εκείνο της διάσπασης, στην προσπάθειά του να τηρήσει ίσες αποστάσεις, «τα έβαλε» τελικά με όλους. Η μόνη ορθή λύση κατά τον κύριο Θεοχαρόπουλο, είναι να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα «κάτω απ' το χαλί», με την μέθοδο «φυγή προς τα εμπρός».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον εάν πράγματι εισακουστεί η πρόταση Θεοχαρόπουλου και γίνει προσπάθεια να κρυφτούν οι εσωκομματικές έχθρες κάτω απ' το χαλί, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι μια προσωρινή ανακωχή, η οποία θα «μπουρλοτιάσει» το κόμμα μετά τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει καμία δυναμική, απεναντίας χάνει την υπάρχουσα πενιχρή δυναμική του. Καθώς όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο να αυξήσει στις Ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης τα ποσοστά του κόμματος, πάνω από εκείνα των εθνικών εκλογών, δεν είναι και πολύ πιθανό. Συνεπώς, η περίπτωση να γίνει πράγματι η ανακωχή που προτείνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερο «χαμό» κι ενδεχομένως το πολιτικό τέλος του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τότε θα τεθεί από τα στελέχη των συνιστωσών ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας. 

Η δήλωση Θεοχαρόπουλου

Γιώργος Σιαδήμας: «Θα αποχωρήσει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα διαγραφεί κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ήταν εντελώς σε λαθεμένη κατεύθυνση, απαράδεκτες δηλώσεις στελεχών του κόμματος, οι οποίες μεταξύ άλλων, πέραν από χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο -πρόσφατα εκλεγμένο, ανεξαρτήτως εάν συμφωνούν σε όλα, είναι πρόσφατα εκλεγμένος- και μάλιστα δεν αναγνώριζαν ότι είναι πρόεδρος, υπήρχαν και τέτοιες δηλώσεις. Δεν μπορούν να πηγαίνουν με τέτοιου είδους δηλώσεις. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια αντιπαράθεση τέτοιου είδους. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κουβέντα για τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση». 

Στέλλα Παπαμιχαήλ: «Αφού η πρόταση όμως είναι του προέδρου, για τις αποχωρήσεις. Η εισήγηση ξεκίνησε από τον κύριο Κασσελάκη».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Όχι μόνο. Είναι και στελεχών - υπάρχουν στελέχη του κόμματος που λένε ότι σκέφτονται την αποχώρηση. Και ταυτοχρόνως, υπάρχουν όντως οι δηλώσεις και της εκπροσώπου τύπου και της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ήταν κι αυτές σε λαθεμένη κατεύθυνση».

Στέλλα Παπαμιχαήλ: «Για την κυρία Τζάκρη λέτε».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ναι, όταν μιλούσαν για ενέργειες που πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό, όταν μιλούσαν για ζητήματα σε σχέση με το "πεθαμένο λικέρ", να μην τα αναπαράγω. Η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη, ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα δεν είναι οι αποχωρήσεις, πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά στην κεντρική επιτροπή και όχι να συζητάμε στην κεντρική επιτροπή περί διασπάσεων και αποχωρήσεων».

Γιώργος Σιαδήμας: «Άρα δεν σας ηχεί καλά στα αυτιά η δήλωση της κυρίας Τζάκρη, έτσι; Έχει θεσμικό ρόλο η κυρία Τζάκρη, είναι γραμματέας».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Όχι βέβαια».

Γιώργος Σιαδήμας: «Από την άλλη, πως μπορεί να σταθεί ένας πρόεδρος, όταν λένε όλα αυτά "δεν σε αναγνωρίζουμε, δεν σε θέλουμε" κι από την άλλη να μην υπάρχουν διαγραφές. Υπάρχει μέση λύση; Αυτό είναι το ερώτημα».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Μέσω της φυγής προς τα μπρος, δια της εξωστρέφειας, δια των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα τις καταλάβει ο κόσμος».

Γιώργος Σιαδήμας: «Ο κύριος Κασσελάκης πάει να χαμηλώσει τα πνεύματα, αλλά όταν βγαίνει η κυρία Τζάκρη και άλλα στελέχη τα οποία έχουν θεσμικό ρόλο -»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Είναι στην αντίθετη κατεύθυνση αυτές οι δηλώσεις από την κατεύθυνση του ίδιου του προέδρου».