«Κράμερ εναντίον Κράμερ» ή αλλιώς Γιώργος Τσίπρας εναντίον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία συνέντευξη του ξάδερφου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έριξε καρφιά στον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξύμνησε τη νέα ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος τοποθετήθηκε διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, σε συνέντευξή του στο «Libre.gr» προχώρησε σε έντονη κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα, τόσο ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως Πρωθυπουργού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα είχε τη δυνατότητα να κάνει δέκα σωστά πράγματα, αλλά έκανε μόνο τα μισά ενώ δεν είχε οργάνωση και λειτουργία. Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν «ούτε λαϊκή ούτε αποτελεσματική κυβέρνηση». Έκλεισε την κριτική του με τον ισχυρισμό ότι τα μνημόνια δεν είναι άλλοθι για το πρόβλημα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας της τότε κυβέρνησης. Αναρωτιόμαστε αν έλεγε τα ίδια στον Αλέξη Τσίπρα όσο ήταν Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού ή τότε ήταν βολική η αφωνία.

Η κριτική κατά του ξαδέρφου του, Αλέξη Τσίπρα, επεκτάθηκε και στην ηγεσία του σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη είχε όλη τη τράπουλα στη διάθεσή του επί τέσσερα χρόνια, ωστόσο επιχείρησε πολύ αργά και άτολμα την ανασύνταξη του κόμματος ενώ ουδέποτε έκανε την κατάλληλη αυτοκριτική. Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα, ο πρώην Πρωθυπουργός πλήρωσε το γεγονός της απουσίας σοβαρών επιτελείων χάραξης πολιτικής καθώς και της ατολμίας για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία. Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Τσίπρας μετά την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της Κ.Ο. του κόμματος, αλλά ουδέποτε άσκησε κριτική ή ζήτησε αλλαγές στο κόμμα από τον ξάδερφό του. Θυμήθηκε όλα τα ανωτέρω κατόπιν εορτής, αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνετρίβη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Τώρα, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης του έδωσε μία σημαντική θέση, αυτή του Διευθυντή της Κ.Ο., θυμήθηκε να γίνει τιμητής των πάντων και να κατηγορήσει ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίθεση και στην εσωκομματική αντιπολίτευση

Φυσικά τα καρφιά του Γιώργου Τσίπρα δεν περιορίστηκαν μόνο στον πρώην Πρωθυπουργό αλλά και σε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τη νέα ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτοί που εναντιώνονται στον νέο Πρόεδρο έχουν μία συντηρητική και όχι ριζοσπαστική ή αριστερή στάση απέναντι στα πράγματα, καθώς φοβούνται το άνοιγμα σε ευρύτερα κοινά. Τους κατηγόρησε ότι δεν αντιπροτείνουν συγκεκριμένες πολιτικές και ότι απλά προβάλλουν την αριστερή τους ταυτότητα, μία «συνταγή συρρίκνωσης», όπως την χαρακτήρισε. Ανέφερε δε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρόσφατα επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη για τις διαγραφές στο κόμμα, ως παράδειγμα αποξένωσης του κόμματος από την κοινωνία! Τέλος μίλησε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες μέσα στο κόμμα, αφήνοντας αιχμές για μία επικείμενη διάσπαση. 

Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε ο ξάδερφός του αλλά και τη γνώμη πολλών πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή της Έφης Αχτσιόγλου. Ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίζεται ως μετά Χριστόν προφήτης και κατηγορεί τους πάντες για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ βρίσκει ελπίδες για ανασυγκρότηση μόνο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του λογαριασμού Georghy Zhukov: