Δεν έχει τέλος ο εσωκομματικός σπαραγμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς το ένα γεγονός διαδέχεται το άλλο στο σίριαλ της διάσπασης. Αυτήν τη φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Χατζηδημητρίου στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τις τελευταίες ώρες διακινείται νέο κείμενο συλλογής υπογραφών, πίσω από το οποίο βρίσκονται δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την χώρα. Σε αυτό το κείμενο τονίζουν την αντίθεσή τους με τον νέο Πρόεδρο, αντίθεση την οποία χαρακτηρίζουν ταυτοτική, διότι βλέπουν ότι το κόμμα απομακρύνεται από τις αρχές και τις αξίες του καθώς και από τον πολιτικό χώρο της αριστεράς. Μάλιστα χαρακτηρίζουν ως τραμπουκισμούς τις επικείμενες διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στις υποθέσεις των Στέφανου Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Νίκου Φίλη και διαφωνούν με τις απειλές της ηγετικής ομάδας περί νέων διαγραφών για όσους διαφωνούν με τον νέο Πρόεδρο.

Μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το κείμενο διαμαρτυρίας ισχυρίζονται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει με θρασύτητα το κόμμα ως ιδιοκτησία του, καθώς δεν σέβεται την εσωκομματική πολυφωνία, την ιστορία του κόμματος και της αριστεράς καθώς και τα θεσμικά όργανα. Τέλος τα βάζουν και με την ηγετική ομάδα του νέου Προέδρου, με τη δράση της οποίας δηλώνουν ότι διαφωνούν. Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα Κασσελάκη πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, η Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας και η Θεοδώρα Τζάκρη. Διαφαίνονται νέες διαγραφές ενόψει.

Απόσπασμα από το κείμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη

«Η αντίθεση μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μία συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της αριστεράς. ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη, που αποφαίνεται ότι όποιος διαφωνεί, να φεύγει.»