Επίσκεψη στη Νεμέα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντώντας εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου, του Συνεταιρισμού, του Συνδέσμου Οινοποιών, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων φορέων, στο δημαρχείο της Νεμέας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο. Μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν, και πρόσθεσε ότι έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και «με μια στρατηγική πολιτική η οποία θα ήταν όντως υπέρ της Αποκέντρωσης, με μια δίκαιη διάχυση του πλούτου και των πόρων, αντί αυτοί να διοχετεύονται σε πολύ συγκεκριμένα φαραωνικά έργα τα οποία δεν αποδίδουμε στην τοπική κοινωνία, θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε αρχικά στους παρευρισκόμενους: «Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε. Είναι μια διαδικασία την οποία θα τη συνεχίσουμε και στα προσυνέδρια τα οποία θα κάνουμε μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο. Η διαδικασία αυτή αλλάζει το μοντέλο παραγωγής πολιτικής για εμάς. Τα όργανα του κόμματος πάντα θα έχουν μεγάλη σημασία στην παραγωγή πολιτικής, αλλά πρέπει να έχει μια εξωστρέφεια το κόμμα στην κοινωνία. Δεν πιστεύω ότι οι λύσεις βγαίνουν μέσα από κλειστά δωμάτια. Πιστεύω ότι οι λύσεις βγαίνουν από την επαφή με μια ανοιχτή κοινωνία και νομίζω ότι έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη πλειοψηφία στη χώρα μας.

Αυτό που κάνουμε αυτήν τη στιγμή θα το ξανακάνουμε, έως ότου θα έχουμε την τιμή και την ευθύνη να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας για το καλό όλης της κοινωνίας. Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας, Αποκέντρωση, υποστήριξη στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και με την κλιματική αλλαγή, στην Παιδεία και, εννοείται, στην Υγεία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για εσάς, ταπεινά, έτσι ώστε να ακούσουμε τα προβλήματά σας και έμπρακτες λύσεις που προτείνετε κι αυτές να γίνουν μέρος του κυβερνητικού προγράμματός μας».

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των φορέων, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ελληνική κοινωνία και αγροτοδιατροφικός τομέας χωρίς εσάς. Άρα, η απάντηση για εμάς είναι όχι μόνο ότι θέλουμε πρωτογενή τομέα, αλλά ότι σας έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε πάρα πολλά. Σε μερικά θέματα, όπως για το ρεύμα, είναι μια εθνική κοροϊδία αυτό το οποίο γίνεται με το κόστος, την ακρίβεια του ρεύματος. Το ίδιο ισχύει για τα καύσιμα, τα ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα πράγματα. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα προτεραιότητας πολιτικής. Οι προτεραιότητες της άλλης μεριάς είναι φανερές από μόνες τους στο θέμα αυτό. Εμείς είχαμε παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά μέχρι το συνέδριό μας θα έχουμε μια πλήρη πολιτική πρόταση για τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα είναι και το μέλλον της Αποκέντρωσης στη χώρα μας, μαζί με την Πράσινη Μετάβαση, τη Στέγαση, την Υγεία, μαζί με τις Συγκοινωνίες. Δεν γίνεται χωρίς αυτόν τον τομέα, που είναι ένας εξαγωγικός τομέας ,να στηθεί μία χώρα που δεν είναι μία χώρα - μία πόλη».