Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη για αντικομματική και αντικαταστατική συμπεριφορά των Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη και Δημήτρη Βίτσα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης πρότεινε να διαγραφούν οι παραπάνω μέσα από αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα -μετά τη χθεσινή αναβολή- και όπως όλα δείχνουν και με βάσει τις προβλέψεις ο κ. Κασσελάκης έπρεπε με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ να καλέσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνη Κοτσακά για να του ζητήσει να εκκινήσει τη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: τι ισχύει για την Επιτροπή Δεοντολογίας βάσει καταστατικού

Σύμφωνα με το καταστατικό η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να παρεμβαίνει και αυτεπάγγελτα, ωστόσο τα πρόσωπα που παραπέμπονται και το μέγεθος της υπόθεσης, πολιτικά, για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει και τους ανάλογους χειρισμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να οριστούν μέσα από το Πειθαρχικό οι 4 τριμελείς επιτροπές, μία επιτροπή για κάθε περίπτωση, προκειμένου να συγκεντρωθεί το υλικό που θα τεκμηριώσει τη θέση της Επιτροπής για καθέναν ξεχωριστά.