Ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Newsroom» στην ΕΡΤ και έδωσε τη δική του εκδοχή για την δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στους πρώην συντρόφους του που αποχώρησαν από το κόμμα.

Συγκεκριμένα ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η αποχώρηση της Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσχεδιασμένη από την επόμενη ημέρα της εκλογής Κασσελάκη και γι’αυτόν το λόγο ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή μια οργανωμένη επίθεση κατά της νέας ηγεσίας. Όσον αφορά την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση εξέφρασε την άποψη ότι η αποχώρησή τους δεν ήταν προσχεδιασμένη από την πρώτη ημέρα, ωστόσο έγινε κάποια στιγμή στην πορεία και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν τον εσωκομματικό πόλεμο. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρχαν σοβαροί λόγοι αποχώρησης και όλα όσα υποστηρίζουν είναι προφάσεις, καθώς η απόφασή τους δεν έγινε με βάση κάποιο επίδικο ή επεισόδιο. Προφανώς ο Γιώργος Τσίπρας ξεχνά την απόφαση Κασσελάκη για εσωκομματικό δημοψήφισμα, τις διαγραφές και την επίθεση της ηγετικής του ομάδας σε συγκεκριμένα στελέχη που δεν ήταν αρεστά.

Επιπλέον ο ίδιος θεωρεί ότι είναι πρόσχημα και η αιτιολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε ένα μη αριστερό κόμμα και πως οι αποχωρούντες θα μπορούσαν να παραμείνουν στο κόμμα και να εκφράσουν τις απόψεις τους στο συνέδριο. Τέλος ανέφερε ότι δεν θεωρεί τυχαίο που τελικά όλοι όσοι αποχώρησαν συνασπίζονται σε ένα κοινό σχηματισμό, υπερασπιζόμενος την άποψή του ότι είχαν σχεδιάσει τη διάσπαση από την αρχή της εκλογής Κασσελάκη.

Για τις κακές δημοσκοπήσεις φταίει η μιντιακή στήριξη στον Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε και για τις αρνητικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να αξιολογηθεί δημοσκοπικά η νέα ηγεσία και θεωρεί ότι η πτώση είναι εν μέρει φυσιολογική λόγω της αρνητικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Ωστόσο υποστήριξε ότι για την πτώση του κόμματός του και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ φταίει και η τεράστια μιντιακή στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη και θεωρεί ότι δεν θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων σχετικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ.