Τον τρόπο με τον οποίο εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με υπαινιγμούς η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σπάνια παρέμβασή της στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», μιλώντας για τον καλεσμένο του Νίκου Χατζηνικολάου, τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Παπαρήγα για Κουτσούμπα: Δεν ήταν διάττων αστέρας και δεν πήρε δαχτυλίδι - Υπονοούμενα για Κασσελάκη

«Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν κανένα δαχτυλίδι (υπονοούμενα για Κασσελάκη). Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Ελλάδας έχει συγκεντρώσει, έχει τοποθετήσει για να γίνει κάποιος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Παραδείγματος χάριν, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής βεβαίως κρίνεται από τον πολύ κόσμο πέρα από τις θέσεις του κόμματος, από την ικανότητά του να μιλάει, από τα χαρίσματά του, να έχει επιχειρήματα, να είναι σοβαρός αλλά και πρόσχαρος ακόμα», πρόσθεσε.

«Πρέπει να έχει ένα επίπεδο γνώσεων, πείρας, εικόνες για όλους τους τομείς της δουλειάς. Βεβαίως υπάρχουν καταμερισμοί, δρούμε συλλογικά, αλλά ο γραμματέας πρέπει να συγκεντρώνει την πείρα και την ικανότητα πολλών τομέων δουλειάς και αν θέλετε να έχει και ικανότητες, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται προς τα έξω. Πνεύμα συλλογικότητας που το έχει, να ενθαρρύνει την ανάδειξη νέων συντρόφων, να βοηθάει την ΚΝΕ. Να μπορεί να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μη χάνει την ψυχραιμία του», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα περιγράφοντας τα προσόντα που πρέπει να έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κατά την ίδια ο Δημήτρης Κουτσούμπας «τα είχε και τα αναπτύσσει βεβαίως, και επομένως ήταν μια απολύτως φυσιολογική ανάδειξη για μας που ξέρουμε και τα κριτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και γνωρίζουμε τον ίδιο προσωπικά».