Αναμενόμενη η εν εξελίξει ιλαροτραγωδία στο ΣΥΡΙΖΑ: ήταν θέμα χρόνου, διανομής ρόλων και του ανθρώπου που θα έβαζε τέλος στο μαρτύριο του πολιτικού κιτς. Το casting, το πλήρωμα του χρόνου κι ένας αδαής πρόθυμος που είχε πιστέψει ότι εφόσον καθόταν στην πολυθρόνα του προέδρου θα ασκούσε τα καθήκοντα ενός κανονικού προέδρου.

Προφανώς η Κουμουνδούρου δεν έψαχνε κορόιδο μέσω αγγελίας, αλλά μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα έψαχναν πρόεδρο με σύμβαση ορισμένου χρόνου: έναν αφελή για να του φορτώσουν το «πτώμα». Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο κόμμα. Μόνο που τελικά δεν ήταν ο... «κορόιδο γαμπρέ» που ήθελαν και τους έπιασε κορόιδα. Οχι μόνο ανέλαβε να ενταφιάσει το «πτώμα», αλλά επιπλέον φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει και το όνομα του «αποθανόντος» ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως κι αν το δει κανείς, ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που θα αναγκαζόταν να κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον παρέμενε στη θέση του. Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε το κόμμα σε κώμα και ο Στέφανος Κασσελάκης τράβηξε τα καλώδια για να το στείλει από εκεί που ήρθε: στο 5%. Τέλος καλό, όλα καλά; Μη βιάζεστε. Τα καλύτερα έρχονται...