Με τη «μυθοπλασία» φλερτάρουν τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν ένα χρόνο πριν το κόμμα υποδέχεται με ζέση τον… αστραφτερό…«Με λένε Στέφανο κι έχω κάτι να σας πω» για να βγάλει από το τέλμα, την εσωστρέφεια, τη μιζέρια και την παλιαοκομματική ναφθαλίνη τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ο Στέφανος έγινε ένας έκπτωτος πρόεδρος που νοικιάζει γραφεία (1.500 τ.μ. σύμφωνα με δημοσιεύματα) για τον προεκλογικό του αγώνα, αφού επιμένει να είναι υποψήφιος για την προεδρία, παρά την απόφαση αποκλεισμού του από την ΚΕ, και ενώ του έκαναν έξωση από την Κουμουνδούρου. Οι 87 που έγιναν 100 επιμένουν ότι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη έχει σκοπό την «εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης νοίκιασε γραφεία για τον προεκλογικό του αγώνα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του απαντώντας σε δημοσιεύματα και διαρροές. Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, στους χώρους των νέων γραφείων θα στεγάζονται ο ίδιος, οι συνεργάτες του και όσοι είναι δυνατόν από τους χιλιάδες εθελοντές που ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στο site της υποψηφιότητάς του odikosmassyriza.gr και το μισθωτήριο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντα κινείται με διαφάνεια. Θα μπορούσαν απλά επικοινωνώντας μαζί μας να μάθουν την αλήθεια και να αποφεύγουν τις εσφαλμένες πληροφορίες που γράφονται. Ένα τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό», αναφέρουν με νόημα συνεργάτες του.

«Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1.500 τ.μ. επιβεβαιώνει ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας… Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στη δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει "άλλωστε"…», απαντά η Κουμουνδούρου.

Και σε αυτό το επεισόδιο έρχεται να κλείσει επί του παρόντος την κόντρα ο Κασσελάκης με μία ανάρτηση, με προσκλητήριο… άμυνας στους πολίτες, τους οποίους καλεί να «μην πιστεύουν τη λάσπη τους». Για τα περί εξαΰλωσης τονίζει ότι «με δύο διασπάσεις και "λευκή απεργία", ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές». Για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος αναφέρει: «Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου».

Τα διλήμματα προς τις κάλπες… επιβίωσης ή…εξαύλωσης

Η πλειοψηφία, αυτών που απέμειναν στην Κουμουνδούρου, δεν κρύβει ότι το να απαλλαγεί από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πλέον υπαρξιακής φύσεως ζήτημα για το κόμμα: «Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης». Υπάρχει μια απόφαση για διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις 8/11 και επί του παρόντος δεν έχει αλλάξει η ημερομηνία. Αυτή η εύθραυστη όμως πλειοψηφία διχογνωμεί και ως προς το πότε και ως πώς πρέπει να γίνει το συνέδριο. Συνέδριο μίας ημέρας, για τις υποψηφιότητες, κανονικά στις 8/11, μετάθεση για πολύ αργότερα, συνέδριο κανονικά και στις ημερομηνίες και στη διάρκειά του (τριήμερο 8-10/11).

Οι «κασσελακικοί» απειλούν με διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν είναι υποψήφιος ο εκλεκτός τους Στέφανος. Και οι φήμες πληθαίνουν… Ο έκπτωτος βρίσκεται σε διεργασίες να βρει χορηγούς για τη συγκρότηση –δικού του– νέου φορέα, γιατί το barcode ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα το «κλειδώσει» με μία… υποψηφιότητα και μία… εκλογή.