Ένα μεγάλο καρφί επιφύλασσε στην ομιλία του στη συνάντηση που είχε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Ένα καρφί συνδεδεμένο με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου του κόμματος μετά τις ήττες στις εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα, αφού κάλεσε τους οπαδούς του να οργανωθούν και να πάρουν το Συνέδριο, τονίζοντας ότι αν τελικά δεν γίνει τότε «θα πάμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση», ανέφερε ότι «θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να πάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από κει που τον κατεβάσανε και να τον ξαναφέρουμε εκεί που ήτανε» για να προσθέσει με έμφαση: «Αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης και στην πορεία το άφησε κι έφυγε». 

Ουσιαστικά κατηγόρησε τον τέως πρόεδρο του κόμματος ότι εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ήττες. Ότι δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια και δεν πάλεψε για να επιστρέψει το κόμμα σε νικηφόρο πορεία. Τον άδειασε, κατά το κοινώς λεγόμενο, και τον εμφάνισε ως πρόσωπο που η ήττα τον οδήγησε στην αποχώρηση. 

Η επίθεση δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι την τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του ινστιτούτου του ετοιμάζει παρέμβαση για την… οικονομία με «προτάσεις», όπως λένε, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και μπορεί αυτό στην πολιτική σκηνή να προκαλεί από μειδιάματα μέχρι σχόλια άκρως ειρωνικά δεδομένου του πρότερου βίου του, στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στην πλευρά των kasselistas διεγείρει τα… πάθη. 

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διάλεξε τυχαία την επόμενη μέρα, την Τετάρτη δηλαδή, για να πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, αφού θέλει να έχει τη δυνατότητα να σχολιάσει όσα πει ο προκάτοχός του…