Έχει ειπωθεί πως το… σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι σε κάποια από τις γνωστές πλατφόρμες, όπως έχει ειπωθεί και ακόμη λέγεται ότι θα μπορούσε να είναι μια επιθεώρηση από αυτές που ανεβαίνουν κυρίως καλοκαιρινούς μήνες. Όπως και να έχει το θέμα δεν έληξε την Κυριακή παρά το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε… εντολή να μην ξανασυζητηθούν εσωκομματικά θέματα.

Η 2η σεζόν έρχεται. Η πρώτη έκλεισε με αποχωρήσεις και ένα είδος διαγραφών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως έμειναν όλα ανοιχτά με τους… πρωταγωνιστές να το επισημαίνουν είτε με τις ανακοινώσεις τους είτε με τις δηλώσεις τους ακόμη και με αυτές που παραπέμπουν στον… ινδουισμό ή στο στιλ η αριστερά ποτέ δεν… πεθαίνει.

Αν διαβάσει κάποιος το κείμενο της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο… νέος κύκλος θα ξεκινήσει σύντομα. Σε πόσα επεισόδια θα ολοκληρωθεί δεν είναι γνωστό. Άλλωστε η εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος και βουλευτής δείχνει διστακτική. Της το καταλογίζουν αυτό ακόμη και συνεργάτες της.

Όμως τα γεγονότα τρέχουν, οι εξελίξεις είναι πυκνές και στην Κουμουνδούρου όσο και να υποστηρίζουν πως ξεκινά η… νέα εποχή γνωρίζουν ότι τα όργανα μόλις άρχισαν. Όχι αυτά του Αλέξη Τσίπρα με τα οποία θα χόρευαν το 2015 οι αγορές, ή μάλλον όχι με αυτόν τον ρυθμό γιατί και τώρα για… νταούλια πρόκειται.

Μπορεί στην ομάδα της Αχτσιόγλου να μην είναι πρόσωπα που σηκώνουν ψηλά τους τόνους όπως οι Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας, Λάμπρου και λοιποί, όμως έχουν προσβάσεις στα ΜΜΕ, είναι προβεβλημένα στελέχη και έχουν κατοχυρώσει για τον εαυτό τους ένα πιο σοβαρό προφίλ.

Το ερώτημα είναι πότε θα κουνήσουν και αυτοί… μαντίλι. Και κυρίως αν το κουνήσουν πριν από τις ευρωεκλογές. Αν θα καταφέρουν να συμπορευθούν με μια ηγεσία για την οποία λένε και γράφουν τα χειρότερα. Ίσως χειρότερα από αυτά που έγραφαν και γράφουν τα μέλη της Ομπρέλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά, αποχώρησε ένα κομμάτι, αυτό της Ομπρέλας. Απομένουν άλλα δύο εκ των οποίων το ένα είναι αυτό που έχει προσχωρήσει στην ομάδα Αχτσιόγλου. Με απλά λόγια, η διάσπαση δεν έχει ολοκληρωθεί. Και μάλιστα προς το παρόν αυτό που έχει γίνει ίσως είναι και το πιο ανώδυνο για τη νέα αρχηγική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Ο λόγος είναι απλός. Η αποχώρησε δύο βουλευτών από την ΚΟ του κόμματος, δεν αλλάζει τα δεδομένα. Αντί για 47 βουλευτές πλέον διαθέτει 45. Αν όμως η 2η σεζόν προχωρήσει με την αποχώρηση άλλων 8 τα δεδομένα αλλάζουν. Και αν στην πορεία προστεθούν και άλλοι, όχι πολλοί αρκούν 6, τότε χάνει και τη δεύτερη θέση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής δύναμης.

Μπορεί να γίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει. Στην περίπτωση που συσταθεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα με τους Αχτσιόγλου - Τσακαλώτο τότε όλα είναι ανοιχτά για το ποιοι μπορεί να θελήσουν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του… Πολάκη, όπως σήμερα αποκαλούν το κόμμα πολλά στελέχη.

Μάλιστα, αν στις ευρωεκλογές το ποσοστό κατέβει από το 17,8% των εθνικών εκλογών τότε δύσκολα θα μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση. Και θα είναι και η πρώτη φορά που θα πέσει έξω και ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ ως προς τη φράση του «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος».