Κατά την ομιλία του στην ΚΕ, ο Κασσελάκης άνοιξε διάλογο με τους παριστάμενους, απαντώντας σε «ιπτάμενες σπόντες». Μία εξ αυτών ήταν για «το σκοτεινό Διαδίκτυο» που κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές ο Πάνος Σκουρλέτης. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απάντησε: «Πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς».

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πού πήγαινε η αναφορά για τον λαό και την ηλιθιότητά του. Στο ότι ο λαός δεν είναι ηλίθιος και γι’ αυτό δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή στο ότι ο λαός δεν είναι ηλίθιος να πιστεύει ό,τι μπούρδα γράφουν «τα τρολ του σκοτεινού Διαδικτύου που συνέβαλαν στην εκλογή του», όπως λέει ο Σκουρλέτης; Ελπίζω να τον ρωτήσει κάποιος και να μας το εξηγήσει διότι έχει ενδιαφέρον.

Υπεράσπιση

Με τη «Διεθνή» ο Γιώργος Κυρίτσης σχολίασε στο Twitter/X: «(…) αν οι Τζουμάκες φοβόντουσαν θεούς κι αρχόντους, ακόμα χούντα θα ’χαμε».

Σε απάντηση χρήστη που έγραψε ότι «ο Τζουμάκας πρέπει με στοιχεία να μας δείξει πού εντοπίζει την ολιγαρχία και τη διαπλοκή που έφεραν τον Κασσελάκη, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης και πρέπει να απομακρυνθεί», ο Κυρίτσης απάντησε ότι «ο Τζουμάκας πήγε ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατέθεσε τα στοιχεία του και περιμένει τον πρόεδρο να καταθέσει τα δικά του. Θεωρείς ότι ο Τζούμακας θα φοβηθεί τον Κασσέλακη και τον Πολάκη; Μη συγκρίνουμε τώρα ανόμοια μεγέθη, προς Θεού».

Όλα σάλτσες

«Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες –πολιτική του Pummaro–, η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα». Τάδε έφη Στέφανος Κασσελάκης από βήματος της ΚΕ.

Θα αφήσω στην άκρη τη γνωστή σάλτσα ντομάτας, για να πάω στο μείζον: Σύντροφε, Στέφανε όλη η Αριστερά, όλη αυτή η ιδεολογία «για τον άνθρωπο και με τον άνθρωπο», είναι μόνο «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες». Καλώς όρισες, κάτσε να ξαποστάσεις και να πιούμε ένα τσίπουρο.

Αδιαμεσολάβητα

Αφού τα έκανε Γης Μαδιάμ στην Κεντρική Επιτροπή οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πιο κοντά στο απόλυτο μπάχαλο, γύρισε σπίτι του και έγραψε ένα tweet για να πει στο κοινό του ότι τον… αντιγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησε «αδιαμεσολάβητα» με πολίτες το Σάββατο σε ένα σούπερ μάρκετ.

Πέραν της γελοιότητάς του να επικαλείται ένας τύπος από το πουθενά και πανηγυρικά άσχετος με την πολιτική ότι τον αντιγράφει ένας πολιτικός που από το 2016 είναι σταθερά και ξεκάθαρα πρώτος στις δημοσκοπήσεις, η «αδιαμεσολάβητη σχέση» του Μητσοτάκη με την κοινωνία έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον από το 2021 (αντί πολλών άλλων: «Τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αδιαμεσολάβητη σχέση του με την κοινωνία», www.lykavitos.gr, 23.12.2021»).

Φαντάζομαι ότι το 2021 ο Κασσελάκης ούτε που φανταζόταν ότι θα κατέληγε πρόεδρος κόμματος, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στις αρλούμπες. Ιδίως όταν αυτές είναι γραπτές, μιας και άλλοι τις γράφουν.