Αρκετά ενδιαφέρουσα η παρουσία και η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, ο οποίος υπό την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να κάνει ένα «μάζεμα» στα όσα επιτείνουν τα διαλυτικά φαινόμενα.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κυβερνητικό κόμμα, απάντησε ότι «διεκδικεί τη διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι μετά τις ευρωεκλογές η φθορά της ΝΔ ήταν κάτι που δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα». Για το εάν ο ίδιος θα διεκδικήσει την ηγεσία, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας που μας έχουν ανατεθεί και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου αλλά τους πάντες», χωρίς να αποκλείει ότι μελλοντικά μπορεί να αλλάξει η θέση αυτή πάντως (κάτι μου λέει ότι θα αλλάξει λίαν συντόμως). Τέλος, σχολιάζοντας το «ξήλωμα» Κασσελάκη, ήταν απόλυτος: «Ηταν ένα αποτέλεσμα καθαρό, υπάρχουν προβλέψεις στο καταστατικό μας για όλα και νομίζω ότι από όλες τις πλευρές μπορούν και πρέπει να γίνουν βήματα για να υπάρξει ηρεμία και πολιτικοποίηση της συζήτησης».

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς βλέπει ήδη την επόμενη μέρα. Και αυτή δεν περιλαμβάνει τον Κασσελάκη ούτε ως φωτογραφία στον τοίχο με τους τέως προέδρους.