Στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προχθές Σάββατο, επισημοποιήθηκε το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρο Στέφανο και τα στελέχη που συγκροτούν την ομάδα των «87», οι οποίοι πρότειναν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου – πρόταση η οποία απορρίφθηκε πανηγυρικά από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον πρώην οικονομικό διευθυντή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος συζητούσε με τους δημοσιογράφους για θέσεις που διατυπώθηκαν για τα οικονομικά του κόμματος και τον Στέφανο Κασσελάκη να τον παρατηρεί για παραβίαση του καταστατικού, «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είπε πως «ρευστοποίηση κόμματος εν λειτουργία πρώτη φορά θα παρακολουθήσουμε». Στην τοποθέτηση Σπίρτζη παρενέβη ο πρόεδρος Στέφανος, για να του ζητήσει να τον αποκαλεί «πρόεδρο» και όχι «Στέφανο». Τα επεισόδια και οι αντεγκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν πολλά και διάφορα και «λευκός καπνός» δεν βγήκε, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί μέσω διαρροών.

Νεοπροεδρικοί και «87» ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες συνεδριάσεις, που, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, θα είναι πυκνές. «Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, αλλά και Αύγουστο αν χρειαστεί», είπε στη δευτερολογία του, εκτιμώντας πως έχει την πλειοψηφία και μπορεί να βγει κερδισμένος. Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «βράζει».