Την στήριξη του παρείχε ο Χρήστος Γιαννούλης, στην εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία εκφράστηκε στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει να προάγουν την κομματική γραμμή στον δημόσιο διάλογο, με κίνδυνο μέχρι και τη διαγράφη σε όσους δεν συμμορφώνονται. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Μίνα Καραμήτρου και Γιάννη Κολοκυθά, ο κύριος Γιαννούλης είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο, αφορά κυρίως την προσωπική άποψη των στελεχών, η οποία ενδεχομένως να διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν όταν τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται στην τηλεόραση -ή στο ραδιόφωνο-, θα λένε «"μισό λεπτό, τώρα μιλάω ως κόμμα", "μισό λεπτό, τώρα θα σας πω την προσωπική μου άποψη";», ο κύριος Γιαννούλης είπε ότι «είναι κατακτημένο δικαίωμα για τους πολιτικούς να μιλούν ελεύθερα, αλλά είναι αυτονόητο αυτό που είπε ο Κασσελάκης, ότι δεν μπορούμε να είμαστε δημόσιο τσίρκο. Όπου δεν συζητάμε τα πράγματα μέσα στις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα και ξαφνικά βγαίνουμε στην τηλεόραση και λέμε κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που έχει αποφασίσει το κόμμα».

Κατ' αρχάς, αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήθελε να ηγείται ενός κόμματος - δημόσιο τσίρκο, μάλλον επέλεξε λάθος κόμμα για να ηγηθεί. Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια (8/7/2015) το ιταλικό περιοδικό «PANORAMA» είχε στο εξώφυλλό του τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη (βλέπε παρακάτω) με κόκκινες μύτες και με μεγάλα γράμματα τον τίτλο «παλιάτσοι» (κλόουν στα ιταλικά). Δεύτερον, ο κύριος Κασσελάκης λέει ότι δεν μπορούν να συζητούν κάποιο θέμα μέσα στις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα και κατόπιν, να βγαίνουν τα στελέχη και να λένε κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο. Ως σκεπτικό δεν είναι λάθος, μόνο που τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο του Φεβρουαρίου κι εντεύθεν, δεν συνεδρίασαν καθόλου. Άρα ο Στέφανος Κασσελάκης, θέλει να συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο (που είναι άτυπο όργανο και το οποίο ελέγχει πλήρως) και όλα τα στελέχη να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του, παρακάμπτοντας έτσι τα επίσημα όργανα, για να μην έχει προβλήματα και παραφωνίες. Κι όποιος παρεκκλίνει, να απειλείται με διαγραφή! Η άποψή μας είναι ότι για να εφαρμόσει κανείς τέτοιες συγκεντρωτικές πρακτικές σε ένα πολιτικό κόμμα, θα πρέπει να έχει και μια παχιά μουστάκα, όπως του Στάλιν για παράδειγμα. Για να δούμε αν μετά τις θερινές διακοπές, θα γυρίσει ο Στέφανος Κασσελάκης με αλλαγμένο «λουκ», προκειμένου να θυμίζει ακόμη περισσότερο τον «πατερούλη» Στάλιν.

Το εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού το 2015

panorama-paliatsoi-tsipras-varoufakis.jpg

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη

Μίνα Καραμήτρου: «Δηλαδή όταν θα πηγαίνετε κύριε Γιαννούλη στις εκπομπές, θα λέτε "μισό λεπτό, τώρα μιλάω ως κόμμα", "μισό λεπτό, τώρα θα σας πω την προσωπική μου άποψη";»

Χρήστος Γιαννούλης: «Μην το χλευάζετε, στην πολιτική πολλές φορές -»

Μίνα Καραμήτρου: «Όχι, δεν το χλευάζω. Ρωτάω».

Χρήστος Γιαννούλης: «Είναι κατακτημένο δικαίωμα για τους πολιτικούς να μιλούν ελεύθερα, αλλά είναι αυτονόητο αυτό που είπε ο Κασσελάκης, ότι δεν μπορούμε να είμαστε δημόσιο τσίρκο. Όπου δεν συζητάμε τα πράγματα μέσα στις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα και ξαφνικά βγαίνουμε στην τηλεόραση και λέμε κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που έχει αποφασίσει το κόμμα».

Μίνα Καραμήτρου: «Δημόσιο τσίρκο είναι στελέχη του κόμματος, να λένε την άποψή τους; Γιατί το λέτε έτσι;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Κυρία Καραμήτρου, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε ενιαία έκφραση, γιατί το πληρώσαμε πάρα πολύ. Απλά, σας λέω ότι πρέπει να ισχύει για όλους».