Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσουν οι Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι εργασίες της οποίας προμηνύονται επεισοδιακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο στελέχη αναμένεται να δημοσιοποιήσουν την κίνησή τους μέσα στις επόμενες ώρες, με επιστολή τους στους Γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αποφάσισαν τα στελέχη της Ομπρέλας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μια πρόκρινε την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα καταγράφοντας έτσι την πολιτική τους διαφωνία με όσα συμβαίνουν στο κόμμα και η άλλη την αποχώρηση εντός της ΚΕ καταθέτοντας έτσι το στίγμα τους μέσα από την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία.

Οι Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης αποφάσισαν, ως φαίνεται, να κινηθούν νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περάσει στην αντεπίθεση, στέλνοντας μήνυμα υλοποίησης των απειλών του για διαγραφές, λέγοντας «δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του». Με παρέμβασή του στον 105,5 Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας».