Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο αφότου έγινε γνωστό πως με επιστολή τους ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης θα ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από το κόμμα της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε μία ανακοίνωση που κάνει σηματοδοτεί από πιο ραγδαίες εξελίξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανέβασε στα social media δήλωσε πως αύριο θα ζητήσει από την ΚΕ επιτροπή να αποφασίσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος για τη διαγραφή των 4 στελεχών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρική Επιτροπής το Σαββατοκύριακο τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άρρωστο κόμμα και ο ίδιος σκοπεύει να τα αλλάξει όλα, γιατί αυτό του ζήτησε ο κόσμος όταν εξέλεξε πρόεδρος. Όπως είπε και το πρωί στη ραδιοφωνική του παρέμβαση στο Κόκκινο, επανέλαβε και στιο βίντεο «δεν θα κάνω πίσω».

Η δήλωση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε συγκεκριμένα σχετικά με όλα όσα θα προτείνει στη συνεδρίαση της ΚΕ: «Στο όνομα αυτών των ανθρώπων, των αγωνιστών της καθημερινότητας και όχι των κομματικών γραφείων, σας λέω ξεκάθαρα:Δε θα κάνω πίσω! Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση.Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων», πρόσθεσε.

Τέλος, τόνισε: «Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».