«Δεν είναι εύκολη απόφαση» ούτε για τον Στέφανο Κασσελάκη οι διαγραφές, κι ας τις προανήγγειλε με μεγάλη ευκολία πριν από κάμποσο καιρό μέσα από μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι ας επιδιώκει τώρα να εμπλέξει την όποια βάση του κόμματος ζητώντας να αποφασίσουν τα μέλη με δημοψήφισμα την τύχη τους, κι ας προσπερνά το καταστατικό και τις όποιες διαδικασίες του.

Ο ίδιος, σε μια εντελώς λανθασμένη θώρηση των σχέσεων κόμματος και κοινωνίας -σχέσεις που έχει απωλέσει προ καιρού ο ΣΥΡΙΖΑ- με δηλώσεις του σήμερα από την Καλαμάτα, είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση. Θερώντας ότι αυτή η «αδιαμεσολάβητη επαφή», όπως είπε, είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο, προσπερνά το γεγονός ότι οι σχέσεις δεν χτίζονται με μια αρχηγική παρουσία κάπου, αλλά με δεσμούς που σφυρηλατούνται καθημερινά σε πολιτικά και κοινωνικά πεδία και προϋποθέτουν θέσεις και προτάσεις. «Ήρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω, με τον πρόεδρο πρώτον απ' όλους, ποιος θα το κάνει;», διερωτήθηκε.

Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθεί να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα «υγιές κόμμα», όπως δήλωσε σε δεύτερη παρέμβασή του σήμερα στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και να επιστρέψει η συντροφικότητα και η ανεκτικότητα και «να μην προσβάλλουν κάποιοι τους συντρόφους τους». Πρέπει «να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος» που θέλει μια «κυβερνητική αριστερά», συμπλήρωσε.